BLOG
16 Ekim 2019 Çarşamba

2019-2020 sezonun ilk the HR communicators’ının ardından...

2019-2020 sezonun ilk the HR communicators’ının ardından...

Yaz bitsin, sonbahar gelsin...

İzinlerden dönülsün...

İşlere iyice konsantre olalım...

E o zaman 26 Eylül’de yapalım!

Deprem oldu, erteleyelim L

Derken, derkeeenn...

2019-2020 sezonunun ilk, the HR communicators serisinin 17.’sini dün akşam tüm communicator’larla birlikte nihayet gerçekleştirdik!

Mis gibi bir sezon geçirmeyi dilerken, dün gece neler olmuş çok kısa yazalım, hafızalarımızda kalıcı bir anıya dönüştürelim istedik.

Dün akşam, İstanbul’u kuş bakışı gören bir terasta, Mentha Nova’da gerçekleşen etkinliğimizde, konuşmacımız Tavuk Dünyası İK Direktörü Başak Aksoy’du. Tam bir buçuk saat boyunca bizimle tüm içtenliği ile deneyimlerini ve fikirlerini paylaşan Başak Hanım’a bir kez daha teşekkür ederiz!

the HR communicators #17’de, Tavuk Dünyası ve iş ortağımız Kolay İK ekiplerinin yanı sıra, Aker Mağazacılık, Bizim Toptan Market, CGV Mars Cinema Group, Eczacıbaşı İlaçi Eczacıbaşı Yapı, Eksen İstanbul, Etiman Grup, İnka İK, İkea, KFC Türkiye, Koç Sistem ve Penti ekipleri ile birlikteydik.

Hep birlikte dinlediğimiz Başak Hanım’ın konuşmasında, Tavuk Dünyası’nın İK yolculuğuna dair önemli bilgiler edindik. Konuşma boyunca, Great Place to Work seçilen ve Rusya, Almanya ve Fas pazarlarına açılmayı planlayan Tavuk Dünyası’nın eğitimleri, performans sistemleri, iç iletişim yöntemleri gibi çok geniş insan kaynakları iletişimi ve projeleri yelpazesinde benchmark örnekleri dinledik. Genel olarak tüm konuşmadan en öne çıkan üç başlığı ise aşağıdaki şekilde toparlayabiliriz:

  • İK Analitiği’nin önemi: Başak Hanım, konuşmasının başında, insan kaynaklarının matematiği kullanmaya geç başladığını ancak bunun çok kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. İşe yeni başlamış sayılan, bu sebeple izin kullanmasına izin verilmemiş çalışan turnover rakamlarını doğru okuyarak izin politikalarının nasıl geliştirilmesi gerektiğine dair somut örneklerle vurguladığı İK Analitiği’nin, insan kaynaklarının iletişim stratejisinin temelini oluşturması gerektiğini ifade etti.
  • Stratejik İK: Son zamanlarda hızla artan Stratejik İK tanımının sadece lafta kalmaması gerektiğini vurgulayan Başak Hanım, yönetim kurulu toplantılarında insan kaynaklarının aktif bir şekilde yer alması gerektiğini, gidişata dair kararlarda 'bu olur ya da bu olmaz çünkü bu sebeplerle' diyerek yol göstermesi gerektiğini, kısacası ‘daha görünür’ olarak, stratejik ik’nın hakkını vermeleri gerektiğini vurguladı.
  • Pozitif Psikolojik Sermaye: Dün akşamın en ilgi çeken başlığı buydu. Çalışan kendinden ne kadar umutlu? Ülkesinden ne kadar umutlu? Şirketine dair pozitif düşünceleri ve beklentileri var mı? Bu ve benzeri sorulara yanıt veren pozitif psikolojik sermayeye ne kadar yatırım yapılırsa, uzun vadede o kadar etkili sonuçlar alacağımızı vurguladı Başak Hanım. Bunu yapamadım, bu olmadı vs. gibi sonuçlara odaklanmak yerine, bunları pas geçip gelişim noktalarını doğru belirleyip ileri gitmeye bakmamız gerektiğini vurguladı. 

Dolu dolu bir the HR communicators #17’yi geride bıraktık. Tüm katılımcılarımıza ve konuşmacımız Başak Hanım’a çok teşekkür ederiz!

Bakalım #18’de neler olacak?

Beklemede kalın...

 

the 4C1H team




Blog Yazıları

İletişim

Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi

No:399/B K:1 D:1

Kadıköy/İstanbul

 

Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.




    LinkedIn’de takip et     Youtube'da takip et     Instagram'da takip et
up