Geçtiğimiz hafta duyurduğumuz 4 Soru 1 İnsan projemiz sayesinde 4C1H'de günlük motivasyonumuzun çok büyük kısmını oluşturan insan hikayeleri biriktirme mutluluğuna hep birlikte devam edeceğiz. Çalışan deneyimi ve işveren markası alanlarında söyleyecek sözleri olan; ister markalardan ister tedarikçilerden, farklı alt yapılardan ve farklı görevlerden birçok farklı insan ile bir araya geleceğiz. İşveren markası ve çalışan deneyimine nasıl baktıklarını, bugüne kadar neler yaptıklarını 4 soruda enine boyuna öğreneceğimiz projemizin ilkine Sanofi Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Senem Korol ile başlıyoruz. Kendisine katılımı için çok teşekkür ediyoruz!
Çalışan deneyimi benim için insan kaynakları olarak hayata geçirdiğimiz her türlü aktivitenin yüksek performanslı diğer şirketlerden daha iyi olduğunu çalışanımıza göstermemiz ve neden Sanofi’de çalışmayı tercih etmeleri gerektiğini açık bir şekilde anlatmamız demek. Basitçe tanımlamam gerekirse de benim için çalışan deneyimi, kurumun çalışanlarına verdiği değerin yansımasıdır.
2019 Çalışan Deneyimi olarak Sanofi’de oldukça heyecanlı başladı.
‘'Top Employer Ödülü’’ne ilk kez layık görüldüğümüz bu sene büyük bir heyecan ile bu haberi çalışanlarımızla paylaştık. Tüm çalışanlarımız için Top Employer seçilmiş bu şirketin bir parçası olmak büyük bir gurur kaynağı haline dönüştü.
2019 yılında bizi Top Employer olmaya götüren kritik uygulamalarımızı daha da iyileştirmek, çalışanlarımızın her sabah büyük bir heyecan ile şirkete gelmelerini sağlayacak yeni pratikler hayata geçirmek planlarımız arasında. Bunların en kritik ana başlıklarını gelişim odaklılık ve yüksek performanslı kültürün güçlendirilmesi olarak özetleyebilirim.
Çalışan deneyiminin benim için anlamına baktığınızda da net olarak görüldüğü gibi müşteri deneyimi dışarıda ürünlerimizi kullanan kişilere gösterilen yaklaşımken aynısı insan kaynakları yaklaşımları ile çalışanlarımıza yaşattığımız deneyim. Kelime olarak bile çalışan yerine müşteri yazdığınızda anlamın hiç değişmeyeceğini görebilirsiniz.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: