Bir toplantı odasında X, Y, Z ve Baby Boomers kuşağınıbir arada çalışırken hayal edin. Bir yanda el yazısıyla not tutanlar, diğer yanda her şeyi ChatGPT’ye yazdırıp analiz edenler...
Baby Boomers, Z kuşağının sabırsızlığını anlamakta zorlanırken, Z kuşağı da “e-posta yerine WhatsApp grubu kuralım” dediğinde X kuşağı çok sıcak bakmayabiliyor.
Kısacası farklı kuşaklar, çalışma hayatımıza renk katıyor desek yeridir. Peki, bu kuşakların özellikleri neler? Farklılıkları minimize etmek için neler yapabiliriz? Detaylar yazımda!
İş dünyasında şu an dört farklı kuşak aktif olarak yer alıyor:
✅ Açık İletişim: Farklı kuşakların beklenti ve çalışma tarzlarını anlamak için diyalog çok önemli.
✅Esnek Çalışma Modelleri: Y ve Z kuşakları esnekliği severken, Baby Boomers ve X kuşakları daha yapılandırılmış süreçleri tercih edebilirler. Hibrit modeller en iyi çözüm olabilir.
✅ Teknoloji ve Geleneksel Yaklaşımları Harmanlamak: Dijital dönüşüm kaçınılmaz ama tecrübeyi göz ardı etmek mümkün değil. Geleneksel iş yapış şekilleriyle yenilikçi çözümleri birleştirmek iş dünyasında başarıyı artırır.
✅ Mentörlük ve Tersine Mentörlük: Deneyimli çalışanlar gençlere iş bilgisi aktarırken, genç nesil de yeni teknolojiler konusunda daha deneyimli olanlara destek olabilir.
İş dünyası ne de olsa bir takım oyunu. Kuşak farkları iş dünyasında kaçınılmaz ama bu farklılıklar doğru yönetildiğinde büyük potansiyellere sahip olan bir zenginliktir. Eğer herkes birbirinin güçlü yanlarını anlar ve doğru yönetirse, kuşaklar arası iş birliği inovasyonu ve başarıyı beraberinde getirir.
Unutmayalım, her kuşak kendi döneminin en iyisini temsil ediyor. Önemli olan, farklılıkları bir avantaja dönüştürebilmek!
İrem Yeşilyurt
Copywriter
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
***
studio.4C1H
Arnavutköy Mahallesi Bakkal Sokak No:22 D:8 Beşiktaş / İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below.