‘Well being’, şu sıralar çok sık duyduğumuz çalışma trendlerinden biri. Birçok kurum, çalışanlarının fiziksel ve psikolojik sağlığına önem verdiğini göstermek adına çalışmalar yapıyor, şirket içi etkinlikler düzenliyor veya app.’ler geliştiriyor.
Siz de kurumunuzda, iyi bir well-being programı geliştirmek istiyorsanız, beş adımda, projenin ana basamaklarını geliştirebilirsiniz.
Konuyu bir iş kolu olarak ele alın:
İlk etapta yapmanız gereken, bu program ile ‘sağlıklı bir çalışan’için hangi problemleri çözmeye ve hangi yararları sağlamaya odaklanacağınızın çerçevesini net bir şekilde çizmek olacaktır.
Fiziksel Sağlık:
Birçok kurum bunu spor salonu üyelik indirimleri gibi algılasa da, fizik sağlığını bütünsel olarak ele almak ihtiyacınıve gerekirse konunun uzmanlarından destek alarak çalışanlara toplu bir paket olarak konuyu iletmeyi hedefleyin.
Zihin Sağlığı:
Zihin sağlığını ister psikolojik rahatlık ister duygusal dayanıklılık, nasıl tanımlarsanız tanımlayın, bu kısmın fiziksel sağlıkla birlikte en önemli adımlardan biri olduğunu ihmal etmeyin. Stresi, dikkat dağınıklığını ve kaygıları azaltmak için tüm çalışanların sağlıklı ve dinlenmiş bir psikolojiye ve zihne ihtiyacını olduğunu hatırlayın ve ruh sağlığını amaçlayan programlar kurgulayın.
Finansal Sağlık:
Finansal sağlık, terim olarak çok aşina olmasak da yaşam koşullarında içinde muhtemelen size tanıdık gelecek bir tanımdır. Birçok çalışma gösteriyor ki, finansal sorunları ile uğraşan çalışanların kaygı ve stres oranları diğerlerine göre çok daha fazla. Kurumunuzda bu konuda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız, ücret politikaları ve takdir&ödüllendirme programları ile ilgili de bir şeyler yapılması gerekiyor demektir.
Aile ve Yakın Çevre Sağlığı:
İş dışındaki hayatlarımız, iş yerindeki hayatlarımızı çok büyük ölçüde etkiliyor. Çalışanların ailelerini ve yakın çevrelerini de etkileyen sağlık programları, özel sigortalar gibi paketlerin yanı sıra, ölüm, hastalık ve doğum gibi durumlarda da çalışanlarınızın koşulsuz yanında olmanız da oldukça önemli.
the 4C1H team
Güven, bir organizasyonun başarılı olması için temel unsurlardan biri. Çalışanların daha bağlı, daha üretken ve daha mutlu olmasını sağlıyor. Ama şöyle bir şey var: Güven inşa etmek için herkese uyan tek bir tarif yok. Her liderin kendi "gizli sosunu" bul
Yeni bir yıla “merhaba” dedik. Geçtiğimiz yıl başarılar, dersler ve mücadeleler ile dolu bir yıldı. Şimdi ise yeni başlangıçlar yapma zamanı.
Bu yıl, tüm şirketlerin kalbi sayılabilecek İnsan Kaynakları’nda işin İ’sine çift dikiş atma ve K’yi yeniden tanımlama vaktidir!
2024 sizler için nasıl geçti bilmem ama bana çok iyi geldi, özellikle son çeyrek! Öncelikle kendisine ve buraya gelmemi sağlayan kişilere teşekkür ederek, 2025 yılına dair bir manifesto yazmak istedim.
Yoğun toplantılar, teslim tarihleri ve masa başı rutinleri derken iş hayatının temposu bazen enerjinizi tüketebilir. Neyse ki, doğru ilham kaynağıyla motivasyonunuzu yeniden kazanmak mümkün! Beyaz yakalı çalışanların kariyerlerinde ve kişisel gelişim yolc
Bir düşünün, sosyal medyada şu "mutlu cuma" paylaşımları var ya; toplantıdan sonra bir grup çalışanın kahkahası ya da ofis bahçesinde bir kahve molası... Bu tür paylaşımlar, markanızın reklam kampanyalarından çok daha etkili olabiliyor. Çünkü insanlar, di
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.