Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
Standartlaşmış bu akışın içinde bazen motive olmakta zorlanabiliyor ve etkili çalışmalar ortaya koyamayabiliyoruz. Peki, yeterince anda kalıyor muyuz?
Biraz Yavaşlamak, Soluklanmak ve Anda Kalmak
Japonların uzun ve mutlu yaşamın anahtarlarından biri olarak gördüğü İkigai felsefesinin bir parçası olan "anda kalmak," geçmiş, şimdi ve gelecek arasında etkili bir bağ kurmayı ve dengede kalmayı amaçlar.
Anda kalmayı sadece bir “kişisel gelişim önerisi” olarak görmektense, iş hayatında daha verimli ve üretken olmanın bir aracı olarak değerlendirmek mümkün. Bir iş gününü tam anlamıyla anda kalarak geçirmek, yapılan işe daha fazla odaklanmayı, işin her ayrıntısını daha net görmeyi ve yaratıcılığı artırmayı sağlar. Bu odaklanma, kişinin işine anlam katarken aynı zamanda güven duygusunu da pekiştirir. Üstelik, zihni belirli bir noktada sabitlemek işleri hem hızlandırır hem de daha keyifli hale getirir.
Çalışırken Anda Kalmak İçin Neler Yapabiliriz?
Çalışma alışkanlıklarımıza anda kalmayı entegre etmek; daha mutlu, verimli ve motive bir deneyim yaşamanın önemli bir itici gücü olabilir. Peki, çalışırken nasıl anda kalabiliriz?
Öyleyse, her gün anda kalmayı hatırlayarak verimliliğimizi artırmayı ve işimizin her detayına kendimizi vererek ilerlemeyi unutmadan, “Şimdi”ye odaklanalım, motivasyonumuzu artıralım!
İrem Yeşilyurt
Copywriter
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: