Bugünün rekabetçi dünyasında sahip olunan bilgi, ne pahasına olursa olsun korunması, hatta tecrit edilmesi gereken bir 'nesne' halini aldı. Sosyal medyanın sonsuz akışında bildiklerini cömertçe, yapılandırarak ve yeniden üretilmesine olanak tanıyarak paylaşan insanlar da var tabii. Yine de geldiğimiz noktada bilgiye atfedilen neredeyse kutsal güç, onu da yalnız gücü yetenin 'alabilmesi' gerektiği düşünülen bir tür değerli madene dönüştürdü.
Zaman ve telaş sözcüklerinin birbirinin yerine kullanılmaya başladığı bir dönemde, herkesin kulaklarında "inovasyon yap, teknoloji üret" gibi direktifler devamlı yankılanırken bunu bir parça makul karşılamak gerekir elbette. Fakat bilginin demokratikleşmesi, paylaşılması, süzülmesi ya da karışması ve başka bilgilere dönüşmesi, onun değerinden de bilginin 'sahibinin' değerinden de bir şey kaybettirmez. Bir tür ekosistemde yaşadığımızı, birbirimizi geliştirerek bu ekosistemdeki yaşamı sürdürebileceğimizi hatırlamak gerek.
Bir organizasyon içinde bilgi paylaşım kültürünü geliştirmek de mesleki gelişimi destekleyen ama onun ötesine geçen bir potansiyel taşır.
Bu kültürü oluşturmak ve geliştirmek için ilk elden akla gelen bazı temel adımlara bakalım:
Furkan Çolak
Strategist & Copywriter
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: