Bugünün rekabetçi dünyasında sahip olunan bilgi, ne pahasına olursa olsun korunması, hatta tecrit edilmesi gereken bir 'nesne' halini aldı. Sosyal medyanın sonsuz akışında bildiklerini cömertçe, yapılandırarak ve yeniden üretilmesine olanak tanıyarak paylaşan insanlar da var tabii. Yine de geldiğimiz noktada bilgiye atfedilen neredeyse kutsal güç, onu da yalnız gücü yetenin 'alabilmesi' gerektiği düşünülen bir tür değerli madene dönüştürdü.
Zaman ve telaş sözcüklerinin birbirinin yerine kullanılmaya başladığı bir dönemde, herkesin kulaklarında "inovasyon yap, teknoloji üret" gibi direktifler devamlı yankılanırken bunu bir parça makul karşılamak gerekir elbette. Fakat bilginin demokratikleşmesi, paylaşılması, süzülmesi ya da karışması ve başka bilgilere dönüşmesi, onun değerinden de bilginin 'sahibinin' değerinden de bir şey kaybettirmez. Bir tür ekosistemde yaşadığımızı, birbirimizi geliştirerek bu ekosistemdeki yaşamı sürdürebileceğimizi hatırlamak gerek.
Bir organizasyon içinde bilgi paylaşım kültürünü geliştirmek de mesleki gelişimi destekleyen ama onun ötesine geçen bir potansiyel taşır.
Bu kültürü oluşturmak ve geliştirmek için ilk elden akla gelen bazı temel adımlara bakalım:
Furkan Çolak
Strategist & Copywriter
İlhamın nereden geleceği belli olmadığı gibi, belirli bir süreçten geçip son işe dönüşme şekli de eminim ki herkes için oldukça değişkendir.
Son araştırmalar, toksik kültürün çalışanların işten ayrılmalarındaki en önemli nedeni olarak tükenmişlik ve düşük ücretin üstünde yer aldığını gösteriyor.
Ne kadar sıcak ve kurak olursa olsun iflah olmaz bir yaz mevsimi fanatiğiyim.
Takım dediğimizde aklımıza birçok şey geliyor. Futbol, basketbol, şirket çalışanları…
Bugünün rekabetçi dünyasında sahip olunan bilgi, ne pahasına olursa olsun korunması, hatta tecrit edilmesi gereken bir 'nesne' halini aldı. Sosyal medyanın sonsuz akışında bildiklerini cömertçe, yapılandırarak ve yeniden üretilmesine olanak tanıyarak payl
Belirsiz ve zor zamanlardan “hala” geçmeye devam ediyoruz. “Hala” diyorum, 2020 pandemiden beri, bu birkaç kelime ile o kadar çok cümle kullandım ki…
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.