Çalışan deneyimi, günümüzde insanı odağa alan, insan kaynakları departmanlarının gündemine almış en önemli konulardan biri olduğu aşikar. Hatta sadece insan kaynaklarının değil, müşteri deneyimine olan büyük katkısı sebebiyle şirketlerde stratejik öneme sahip.
Çalışan deneyimini, bir adayın şirketle tanışma, o şirketle flört etme sürecinden, ayrılmasına kadar ki deneyim olarak tanımlarsak, şirketlerin her birinin kendi çalışan deneyimlerini tasarlaması, kişiselleştirmesi gerekiyor. Herkese aynı İK iletişim reçetesinin uymayacağını, her şirketin kendine özel bir çalışan deneyimi oluşturması gerektiğine inandığımızı geçtiğimiz hafta yurt dışından örneklerle yazmıştım.
Çalışan deneyimini sahiplenmiş 4C1H olarak, 2017 - 2018'de hatta gelecekte gereksinim duyulacak en iyi 10 çalışan deneyimi trendlerini belirledik;
Belirlenen bu trendler üzerinden 4C1H ve PES Survey olarak birlikte Türkiye’de bu alanda hangi şirketler neler yapmış, yapmakta, bunu ölçümleyebilmek adına bir anket oluşturmaya karar verdik. Amacımız çalışan deneyimi konularının şirketlerde ele alınıp alınmadığını öğrenmek ve sonrasında da bu konuda söz sahibi olan şirketleri paylaşmak. Sizler de bu ankete katılım sağlamak isterseniz hello@4c1h.com adresine anketi cevaplayacak kişinin ismini ve bilgilerini gönderebilirsiniz.
3 Ekim'de başlayacak anket için haydi, bak bakalım çalışan deneyiminde yerin neresi?
Sevgi,
Pınar Yarar
*2017 - 2018 Trendler listesi Bersin by Deloitte, Deloitte University Press, Human Capital gibi firmalardan aldığımız raporlardan elenerek hazırlanmıştır.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: