Çalışan deneyimi, eski tabirle ismiyle müsemma bir alan. Konuya uzak kimseler için bile ilk duyuşta karakteriyle ilgili pek çok bilgiyi açıkça veriyor. Ne var ki sade kavramlar, içerik bakımından genellikle en yüklü olanlardır. Çalışan deneyimini tasarlarken işlerin karmaşıklaştığı durumlarda çalışana dönmekte, onları duymakta fayda var. "Çalışan için, çalışana rağmen" uygulamalar geliştirmek yerine, "çalışan için, çalışanın ihtiyaçlarına göre" bir deneyim tasarımı için, kavramın en az kendisi kadar sade başka bir anahtar var: Geri bildirim.
İşbirliğine Ortam Yaratmak
Etkili geri bildirimler almak için en önemli koşul güven ortamı oluşturmak. Bunun yolu çalışanı en başta iş kararlarınızın bir parçası haline getirmekten geçiyor.
Açık İletişim
Açık iletişim ama yalnızca işler yolunda giderken değil. Soruların, kaygıların ve karmaşık duyguların da profesyonel bir mesafeyi koruyarak, açıkça tartışılabildiği ortamlar, kararlı ve güçlü organizasyonlar yaratır.
Anketler
Sıkıcı olmak pahasına herkesin fikrini anonim bir biçimde ifade edebileceği anketler yapmakta ısrarcı olmak gerek. Anket katılımını artırmanınsa tek bir yolu var: Verilen geri bildirimlerin çalışana iyileştirmeler olarak geri dönmesi.
Teşekkürün Gücü
Gündelik yaşamın sihirli sözcüğü: Teşekkürler! Çalışana verdiği geri bildirim için yalnız yüz yüze değil, herkesin duyacağı şekilde teşekkür etmek önemli.
Furkan Çolak
Strategist & Copywriter
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: