Çalışanlarınıza Gelişimleri için Alan Sağlıyor musunuz?
Çalışan deneyimi kapsamında her gün trendleri takip ediyor, iş ortaklarımıza mutlu bir çalışma ortamı sağlamak adına yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda çalışanların kendilerini iyi hissettikleri, gelişim gösterebildikleri iş yerleri sağlamak bizim olduğu kadar işverenler için de oldukça büyük bir sorumluluk.
Araştırmalar, çalışanların şirket içi hareketliliğe sahip olduklarında işten ayrılma olasılıklarının önemli ölçüde daha düşük olduğunu gösteriyor. Her sektörde işe giriş çıkış oranları bir hayli yüksekken, yetenekleri elde tutma ve işe alma konusundaki rekabetin 2022’de de devam edeceği bir gerçek. Görünen o ki; işten ayrılmaların ilk nedeni, çalışanların yeni şeyler öğrenme, işlerini ilginç veya zorlu bulma fırsatlarına sahip olmaması.
Bu yüzden işverenlerin yapması gereken şey aslında oldukça açık: Çalışanlarının yeni iç fırsatlar bulmalarını kolaylaştırmak. Haydi gelin bunların yollarına beraber bakalım!
Kariyer Yollarını ve Gelişim Planlarını Belirleyin
Kurum içindeki her rolün, gelecekteki rollere yönelik açık yolları olmalıdır. Yani çalışanlar görev sürelerinin ta en başlarında, sonraki fırsatlarını belirleyebilmeli, liderleriyle birlikte gelişim planları oluşturabilmelidir.
Şeffaf Bir İç İş Piyasası
Şirket içi hareketliliği sağlamak ve mevcut becerilere odaklanmak adına gelecekteki roller şeffaf bir şekilde paylaşılmalı. Böylelikle öğrenme yolculuklarında, bir sonraki rolleri bulmaları için çalışanları güçlendirebiliriz.
Beceriye Dayalı Öğrenme Yolculukları
İleriye dönük plan yapabilmek adına, çalışanların bir sonraki şirket içi hamleleri için beceri boşluklarını doldurma fırsatlarına ihtiyaçları vardır. Peki nasıl bu fırsatlar yaratılır? Uygun eğitimler ve geçici görevler gelişimlerinde yardımcı olacak güçlü yollar olarak sayılabilir.
Haklı olarak, harika bir çalışma ortamı ve kariyer için standartlar yükseliyor ve bu da yetenek savaşını derinden etkiliyor. Bu savaştan galip çıkabilmek için izlenmesi gereken yollardan biri de çalışanlara profesyonel ve kişisel gelişim elde etme fırsatı sağlamak.
Siz de çalışanlarınız için mutlu bir iş ortamı yaratma konusunda destek almak isterseniz bize hello@4c1h.com’a mail atarak ulaşabilirsiniz.
Yazımızda bu makaleden faydalanılmıştır.
Pelin Teksin
Content & Account Manager
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
“Acemi zihni” anlamına gelen Shoshin, bir konuya bilgi ve deneyimle ilişkili ön yargılar, kabuller ve alışkanlıklardan sıyrılarak, ilk defa görüyormuş gibi yaklaşmayı ifade eder.
Boston Consulting Group’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, dünyadaki çalışanların nerdeyse yarısı kariyerlerinin bir döneminde tükenmişlikle karşılaşmış. Çalışanları büyük oranda bu durumdan koruyan ise kapsayıcılık. Şirketinde değer gören, saygı duyu
Yirminci yüzyıl sinemasının dev ismi Orson Welles, bugün hala yaratıcılığın ve yeniliğin sembolü olmaya devam ediyor.
İş dünyasında sıkça "doğru iletişim kurmak" gerektiğinden bahsediyoruz. Problemlerimizi doğru anlatmak, daha iyi sunumlar yapmak, fikirlerimizi daha net bir şekilde ifade etmenin yöntemlerini araştırıyoruz.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.