Geçtiğimiz hafta FOW.Connect’in 7. webinarını gerçekleştirdik.
Expertera ve İşin Geleceği Platformu Kurucusu Alp Sezginsoy’un konukları, Dogma Alares Kurucu Ortağı Kıvanç Emiroğlu ve Prof. Dr. Bedirhan Üstün’dü.
Alp, öncelikle FOW (Future of Work – İşin Geleceği) felsefesinden bahsetti. Bir üründen daha çok, bir kimliği, ait olma hissini arayan insanın isteklerine yanıt verme gayesi ile işin geleceği felsefesine sahip insanların bir araya gelerek oluşturduğu komünite sonucunda oluşturulan FOW’un pandemi döneminde yeşerdiğinden bahsetti.
İşin geleceğinde ihtiyaç duyulacak pratikleri ve iş disiplinlerini hem Türkiye’den hem yurt dışından birçok farklı uzmanla inceleyen FOW.Connect’in, webinarlarında da tek bir konuya değil, İşin Geleceği felsefesinin kollarındaki çeşitli temaları ve insanları ağırladığından bahseden Alp, “Bugünün ve geleceğin insanının potansiyelini açığa çıkartacak her değer, FOW’un temellerinde yatıyor.”dedi.
FOW’un bu kısa tanıtımının ardından Kıvanç Emiroğlu ve Bedirhan Üstün’ün de dahil olması ile çok doyurucu, zihin açıcı bir sohbet de başlamış oldu. Şimdi gelin, kısa kısa bu konuşmadan notlara bakalım birlikte!
Webinar boyunca, Covid-19 sayıları, ofise dönüş gündemi ve ikinci dalga ekseninde birçok şey konuşuldu:
“COVİD-19’un kuluçka süresi iki hafta ise, elimizdeki iş gücünü ikiye bölelim. İş yerlerine dönüşümlü olarak gidelim. Bütün toplumu eve kapatmaktansa, hasta olanları bulup, onları ayırmak önemli. Böylece diğerleri sosyal mesafeyi koruyarak hayatlarına devam etsin. Çok fazla test yapılmalı. Pozitif olanları izole etmek, irtibatta olanları tespit etmek önemli. Kişilere açık ve net bilgi vermek, insanların bu şekilde kendilerini yönetmelerini sağlamak yol gösterici.”
“İnsanlar kendi sağlıklarından kendileri sorumlular. Şu an siz kendinizin doktoru ve sağlık bakanısınız. Sizin yaptıklarınız, sizin sağlığınızı belirleyecek.Toplum, kitle bağışıklığı ve toplumsal kontrat için daha yaşlı, zayıf, kimsesizlere sahip çıkmalı.”
“Ofis tedbiri gerekli ancak en önemlisi, ofis kültürü içerisinde birlikte çalışmanın getirdiği sorumluluğu bilmek ve paylaşmak. Gözlemlerinizi, geri bildirimlerinizi, İnsan Kaynakları’na bildirip ona göre çalışmalısınız.”
Webinar’ın Uzmanlarından Kısa Kısa...
Bu dönemde...
Tüm katılımcılarımıza ve dinleyicilerimize sonsuz teşekkürler!
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.