Geçtiğimiz Şubat ayında aramızdan ayrılan psikolog ve akademisyen Doğan Cüceloğlu bir makalesinde bu yazının da başlığına ilham veren güzel bir hikaye anlatıyor. Uzun bir yolculuğa harita olmadan çıkan bir grubun kuzeyi nasıl bulacağını soruyor Cüceloğlu ve sen bilirsin ve ben bilirim demeyi bırakıp biz biliriz bilincine varan liderin gerçek kuzeyi nasıl belirleyeceğini anlatarak “Pusula” kavramına değiniyor.
Aslında pusula kavramı değerleri temsil ediyor, bu ister bir aile, ister bir şirket, ister bir ulus olsun. Ne kadar doğru bir benzetme değil mi? Çünkü nasıl ki pusulası olan kişi kuzey nerede hep bilir ve kaybolmaz, yaşamda değerleri olanlar da yollarını kaybetmezler.
Bugün Dünya Değerler Günü. Değerlerimizi gözden geçirmek ve pusulamızın ayarını kontrol etmek için harika bir zaman. 4C1H ekibi olarak biz kurum kültürü tasarımında ilk olarak çalıştığımız şirketlerin değerlerini ele alıyoruz. Değerleri ile ilgili analizler yapıyor çalışan deneyimi ile ilgili yapacağımız tüm çalışmaların temeline bu değerleri yapıtaşı olarak koyuyoruz. İyi haber şu ki, değerler benimsendikçe çalışmalarımızın sonuçlarını keyifle izliyoruz. İster bir şirket olsun, ister bir kişi, değerlerinize uygun yaşamanın mutluluğu paha biçilemez.
4C1H ekibi olarak biz dümeni hep değerlerimizin gösterdiği yöne kırıyoruz. Ve değerlerimizi hep heyecanla aklımızda tutuyoruz:
Sizin pusulanız ne durumda? Kuzeyi sorunsuz bir şekilde bulabiliyor musunuz? İnsan değerlerine göre yaşarken mutlu, şirketler değerlerine uyumlu davranıyorlarsa başarılı olabilir. Bunu hep hatırladığınız ve değerlerinize göre yaşadığınız güzel günlere!
Şirket değerlerimizi henüz belirleyemedik ve nereden başlayacağınızı bilemiyoruz ya da kurumsal değerlerimiz belli ama davranışlara dönüştüremedik diyorsanız şirketinize özel çözümlerimiz için bize her zaman hello@4c1h.com’a mail atarak ulaşabilirsiniz.
Bu yazıda, bu makaleden yararlanılmıştır.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: