Future of work’ün (geleceğin işi) konuşulduğu şu sıralar, odağında insan olan Employer Brand Summit 12 Nisan’da Wyndham Grand Levent İstanbul’da gerçekleşti.
Energizing HR konsepti ile etkinliğin başından sonuna enerjinin hissedildiği etkinlikte, işveren markası dendiğinde aklımıza sadece iç iletişimin, iş ilanlarının ya da sosyal medyanın değil de bütünsel ele alınması gerektiğinin yine ve yine altı çizildi.
Günün moderatörlüğünü Jess Molho’nun üstlediği etkinlikte, etkinliğin isim sahibi olan Realta’nın kurucusu Ali Ayaz’ı gözlerimiz aramadı değil.
Farklı projeler için İngiltere’de olan Ali Bey’in açılış konuşmasını 3 İK’nın kurucu ortaklarından Alper Çakıroğlu gerçekleştirdi.
Uzun yıllardır ana sponsorluğunu ve bundan sonra her zaman sponsor olacak Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp “Sosyal Meydan” adlı enfes sunumuyla sosyal medyadaki son durumu bizlerle paylaştı, sayesinden the HR communicators’un youtube kanalını açtık bugün! Teşekkürler Hakan Bey!
Enerjinin artmasını sağlayan, sabah sabah bize enerji katan Kevin Grossman, TalentBoard’un üst düzey yöneticilerinden aday deneyiminde nasıl rekabetçi bir tavır sergileriz onu vurguladı, gerçekleştirdiği eğitici ve öğretici sunumuyla işveren markasının sayısal bilgiler kısmının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık!
Unilever, İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı, Steven Gross bize renkli ve bütünsel Unilever işveren markası deneyiminden bahsetti.
Gençlerin Unilever’e girme sebebini bir kez daha anladım, vallahi haklılar!
Ve Engin Baran’ın vizyoner sunumu... Her konuşması, her slaytı bir o kadar etkiliydi. Çünkü teoriden pratiğe giden yolu anlattı, onu anlatırken de aslında kurum analizinin olmazsa olmazının bir kez daha altını çizdi. EVP sadece bir slogandır, dedi. İyi ki dedi, artık her yerde üstüne basa basa söyleyeceğim ben de “EVP slogandan ibarettir, işveren markası değildir” diye. Çünkü o sloganı iyi anlatmaktır mesele.
Yiğit Oğuz Duman, İşveren Markasında İK’nın rolünü anlattı. Yetenek çekmekten, yeteneği elde tutmaya, bütçeyi yönetme konusundaki tam insan kaynakları süreçlerinin önemli konularına değindi.
Turkcell İşveren Markası ve İç İletişim Direktörü Bilge Onur, pazarlama bakış açısını nasıl işveren markasına yansıttıklarını anlatırken glzli reçetelerini verdi. Tabii ki hepsini yazmayacağım ama gerçek markaysanız, arketipinizi seçin dedi! Haydi düşünün bakalım, işveren markası yapacaklar, sizlerin arketipleri neler?
Öğle arasına geldiğimizde enerjimizi yerine getiren bir etkinlik ikinci yarıya bizi sürükledi. Burn tarafından gerçekleştirilen harika performansla kendimize geldik, bi’güldük, bi’ eğlendik, bi’ zıpladık!
Öğle arasından hemen sonra Coca-Cola İçecek İnsan Kaynakları Direktörü Ece Sueren Ok’tan, CCI’da yarattıkları ve oluşturdukları değeri dinledik. En güzel tarafı da çalışanların penceresinden yansıtması oldu, zaten CCI harika işlere imza atarken, çalışanlardan da bunu destekleyen konuşmaları duymak, işte yapılması istenen işveren markası süreci dedirtti insana!
Aaa sıra geldi benim panelisti olduğum EVP Hikayelerinde neleri nasıl yaptığımızı anlatmaya. Hülya Mutlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği panelde; QNBFinansbank İnsan Kaynakları Planlama ve Strateji Yönetimi Müdürü Burcu Çetin,Turkcell İşveren Markası Yönetimi Müdürü İhsan Mert ve 4C1Hnin Kurucusu ve İletişim Proje Tasarımcı olarak ben işveren markası süreçlerinde neleri nasıl yaptığımızı anlattık. QNBFinansbank ve Turkcell kurumsalda süreçlerin nasıl işlediğinden ben de ajans dünyasında neye nasıl dikkat etmemiz gerektiğinden bahsettik. 4C1H’nin çalışan deneyimi sürecinin holistik çalışan deneyimi felsefesiyle ele aldığını bir kez daha anlatma fırsatı yakaladım.
Bizden sonra ikinci panel ise üniversite öğrencilerinindi. Çok etkili bir panel olduğunun altını çizmek isterim. Her zaman bizler ajans dünyasından gördüklerimizi anlatırdık, gençler ise kendi gözlerinden bakış açılarından anlattılar. Neye önem veriyor öğrenciler, genç yetenekler onlardan bahsettiler. Bizleri de sağ olsunlar yeni proje üretmeye teşvik ettiler. Teşekkürler gençler ufkumu, yaratıcılığımı daha bi’ açtınız!
Ve en sevdiğim kısım ise McCann’in İstanbul Strateji Planlama Direktörü Zeynep Yağcı Yıldızlı’ydı. Globalden örnekler vererek aslında içeriden dışarıya büyümenin nasıl olduğunu bizlere göstermiş oldu. Farklı bakış açıları hep daha çok ilgili çekmiştir n’apayım?
Günün sonu onunla anlam kazandı! Judith Liberman’ı Kumbaracı 50’de masal anlatırken dinlediğimde, kitabını sadece 2 günden okuduğumda nasıl da güzel insan demiştim. İşte bu da hikaye anlatıcılığın öneminden geliyormuş, o da bize onu anlattı. 4C1H’nin alametifarikasından biri olan hikaye yazmayı daha nasıl bir üst basamağa taşıyabiliriz onu öğretti ve böylelikle insanı odağa aldığımız bu konunun anlamını daha da ortaya çıkardı.
İnsanın, anlamın, hikayenin, İK’nın, pazarlamanın, teorinin, pratiğin, markanın, deneyimin konuşulduğu çok başarılı bir zirveydi.
Zirveye sihirli ellerle dokunan Pinaps, 3 İK’ya ve emeği geçen herkese kocaman teşekkürler. Bir sonrakinde yeniden görüşmek üzere,
Sevgiyle,
Pınar Yarar
Founder & Communications Project Designer at 4C1H
Belirsizliğin giderek arttığı dönemlerde çalışanların motivasyonunu yüksek tutmak, şirketlerin güçlü kalabilmesi için olmazsa olmaz.
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.