Bir resme bakarken, yazıyı okurken ya da bir müziği dinlerken oldukça etkilenebilir, üretilen bu işlerin ne kadar yaratıcı olduğunu kendi kendimize düşünebiliriz.
Peki yaratıcı bir şey oluşturmak için nelerden ve nasıl ilham alabiliriz? Şimdi, dünyaca ünlü Grafiti ve Sokak Sanatçısı Keith Haring’in ilham kaynaklarına göz gezdirip ona saygı duruşunda bulunma zamanı!
1 yaşında resim yapmaya başlayan Haring, gençliğinin büyük bir zamanını kendi çizgisini arayarak geçirdi. Batman ve Addams Ailesi’nin çizgilerinden yola çıkarak resim yapmaya başladı ve sonrasında Andy Warhol’un pop art resimlerini ve modern sanat çizimlerini benimsedi. Etrafında gördüğü her şeyden esinlenen Haring, kendi tarzını oluşturana dek birçok kaynaktan beslendi.
Robert Henri’nin “The Art Spirit” kitabıyla tanıştıktan sonra resimlerini bir tuvale sıkıştırmayı istemediğini fark edip sanatın her yerde görülebilir ve ulaşılabilir olması gerektiğini düşündü. Bu düşüncesini de metrolara çizimlerini yaparak aktardı. New York metrolarını gezerek ilham kaynağı arayan Haring kendisine “Metro Faresi” lakabını taktı.
Çizimlerini tuvallerle sınırlamayıp, metrolar ve duvarlar gibi daha geniş alanlarda yer almasını sağladı. İlham aldığı Andy Warhol kendisi için “ilham kaynağı” olduğunu söyledi. Haring’in günümüzde ise çizimleri tablolardan, giyim ve takı ürünlerine kadar birçok alanda hayat bulmakta.
Tüm yaşamı boyunca en küçük detaylardan bile ilham alan Haring sayesinde anlıyoruz ki ilham sandığımız kadar soyut bir kavram değil. Metrolardan, sokaktaki hayvanlara kadar hayatın içerisindeki her detay bize bir fikir verebilir ve ilham kaynağımız olabilir.
Hayatın içindeki her detayı hayal gücü ile zenginleştirip unutulmayacak birçok esere imza atan Haring, çizerler, grafikerler ve modacılar gibi birçok sektör için de ilham kaynağıdır. Bu dünyadan iyi ki geçtin Işık Saçan Bebek!
Dilay Göksu Kuş
Art Director
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: