L'Oreal'in CEO’su Nicolas Hieronimus geçtiğimiz ay gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’nda uzaktan çalışmayla ilgili pek güzel şeyler söylemedi.1 Hieronimus, uzaktan çalışanların büyük kısmının işlerine bağlılığı, tutku ve yaratıcılıklarını kaybettiğini söyledi.
Bunda biraz bir haklılık payı var elbette.
Pandemi beyaz yakalı çalışanları zorunlu olarak evden çalışmaya itti. Ofis ortamından, çalışma arkadaşlarımızla aynı odada toplantı yapabilmekten, yemekhane sohbetlerinden mahrum kaldık, tüm gün bilgisayar ekranına hapsolduk. İçimize kapandıkça, sosyal olarak bir araya gelemedikçe bağlılığın düşmesi, aidiyet duygusunun zayıflaması normal. Bununla beraber araştırmalar zorunlu olarak ofise döndürülen çalışanların istifa ettiğini ya da istifa etme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ayrıca yine araştırmalar ağır iş yükünün, fazla stresin yaratıcılığı engellediğini söylüyor.
Peki çözüm nerede?
Çözüm, dengeyi iyi tutturmakta.
Evden çalışmanın avantajlarını tatmış bir kitleyi haftada 3 gün ofise getirirken daha çok “bir arada”lığın gücünden yararlanmak, kurum kültürünü bu anlamda beslemek gerekir.
Ve elbette FOMO’dan (Fear of Missing Out) faydalanmak da çözümün önemli adımlarından.
Peki bunun için neler yapabiliriz?
Tabii büyük ve kalabalık şehirlerde trafiği haftada yalnızca 2 gün çekmek de cabası😊
Gözlemlerimiz bize şu sıralar birçok şirketin hibrite çoktan adapte olduğunu fakat bağlılık ve kültür noktasında sancı yaşadığını gösteriyor.
Çözüm olarak yukarıda sunduğumuz noktalar ile ilgili soru işaretleriniz olursa her zaman bize yazabilirsiniz!
Aslı İlmez Yılmaz
Partner - İş Geliştirme & Müşteri İlişkileri Direktörü
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: