Dün başladığımız gerçek hikayenin devamı!
Değişim için önce ona istek duyulmasını sağla!
Kulağa biraz ters gelecek olsa da, Nayar yaptığı işin ilk adımını mutsuzluk yaratmak olarak tanımlıyor. Şirkette değişime ihtiyaç olduğu ya da iyileştirilmesi gereken yönler olduğu ile ilgili hiçbir farkındalık olmadığı halde kendisinin sürekli olarak değişim ihtiyacından bahsettiğini söylüyor. Hatta bunun için ‘ayna ayna’ taktiği yaratmış ve ‘Ayna ayna, en çirkiniyim ben burada!’ demeyi başlatmış. Böylece tüm sorunları, iyileştirilmesi gereken noktaları göz önüne çıkarmış, odanın ortasında duran ama kimsenin söylemeye cesaret edemediği fili görünür kılmış. Ve ABD’den İngiltere’ye, Almanya’dan Japonya’ya birçok farklı yerdeki ofisleri ziyaret ederek konuşmaya ve birebir iletişimler kurmaya başlamış. İnsanların dışarıya çıkmak, restoranlara gitmek, eğlenmek için para harcadığı ve mutlu hissettiği bir dünyada her gün geldikleri ve kendilerine para ödenen bir dünyada neden mutsuz olduklarını incelemeye özen göstermiş. Çünkü, çalışanların maddi beklenti yanında, kendilerine sunulan vizyon vaadi için de o şirkete her gün geldiğini biliyor. Çalışana değer veriyor, sıkıntılarını dinliyor, birebir olarak vizyonunu, felsefesini anlatıyor.
Şeffaf bir güven ortamı
Elbette attığı daha gözle görülür diğer adımlarla da bu sürecini destekliyor. ‘Blueprint meeting’ adını verdikleri görüşmeler başlatıyor, neleri daha iyi yapabileceklerini sesli olarak tartışmaya başladıkları, Delhi’de 3 gün süren ve yüzlerce kişinin katıldığı konferanslar düzenliyor.
Şirkette hem yöneticiden çalışana hem çalışandan yöneticiye gerçekleşecek geri bildirim kültürünü başlatıyor.
Şirketin tüm finansal datasının herkes tarafından izlenebileceği, online bir platform kuruyor.
Çalışan ve yöneticilerin birbiri ile direkt olarak, her yerden ve her zaman iletişime geçecekleri online bir platform kuruyor.
Başarı oranları
Tüm bunların sonunda, şirketin bugün geldiği noktanın haricinde, dönüşümden sonraki ilk dört yılda:
Tüm bunlar ve HTL Technologies’in bugün geldiği nokta, çalışana öncelik veren ve onların isteklerine yanıt veren şirketlerin, maddi kazanç bakımından da karlı çıkacağının göstergesi.
Meraklısına:
Vineet Nayar’ın First Employees, Second Customers isimli kitabını internet üzerinden temin edebilirsiniz.
Aynı zamanda bu linkten kendisinin TedX konuşmasını dinleyebilirsiniz.
the 4C1H team
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
***
studio.4C1H
Arnavutköy Mahallesi Bakkal Sokak No:22 D:8 Beşiktaş / İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below.