Dün başladığımız gerçek hikayenin devamı!
Değişim için önce ona istek duyulmasını sağla!
Kulağa biraz ters gelecek olsa da, Nayar yaptığı işin ilk adımını mutsuzluk yaratmak olarak tanımlıyor. Şirkette değişime ihtiyaç olduğu ya da iyileştirilmesi gereken yönler olduğu ile ilgili hiçbir farkındalık olmadığı halde kendisinin sürekli olarak değişim ihtiyacından bahsettiğini söylüyor. Hatta bunun için ‘ayna ayna’ taktiği yaratmış ve ‘Ayna ayna, en çirkiniyim ben burada!’ demeyi başlatmış. Böylece tüm sorunları, iyileştirilmesi gereken noktaları göz önüne çıkarmış, odanın ortasında duran ama kimsenin söylemeye cesaret edemediği fili görünür kılmış. Ve ABD’den İngiltere’ye, Almanya’dan Japonya’ya birçok farklı yerdeki ofisleri ziyaret ederek konuşmaya ve birebir iletişimler kurmaya başlamış. İnsanların dışarıya çıkmak, restoranlara gitmek, eğlenmek için para harcadığı ve mutlu hissettiği bir dünyada her gün geldikleri ve kendilerine para ödenen bir dünyada neden mutsuz olduklarını incelemeye özen göstermiş. Çünkü, çalışanların maddi beklenti yanında, kendilerine sunulan vizyon vaadi için de o şirkete her gün geldiğini biliyor. Çalışana değer veriyor, sıkıntılarını dinliyor, birebir olarak vizyonunu, felsefesini anlatıyor.
Şeffaf bir güven ortamı
Elbette attığı daha gözle görülür diğer adımlarla da bu sürecini destekliyor. ‘Blueprint meeting’ adını verdikleri görüşmeler başlatıyor, neleri daha iyi yapabileceklerini sesli olarak tartışmaya başladıkları, Delhi’de 3 gün süren ve yüzlerce kişinin katıldığı konferanslar düzenliyor.
Şirkette hem yöneticiden çalışana hem çalışandan yöneticiye gerçekleşecek geri bildirim kültürünü başlatıyor.
Şirketin tüm finansal datasının herkes tarafından izlenebileceği, online bir platform kuruyor.
Çalışan ve yöneticilerin birbiri ile direkt olarak, her yerden ve her zaman iletişime geçecekleri online bir platform kuruyor.
Başarı oranları
Tüm bunların sonunda, şirketin bugün geldiği noktanın haricinde, dönüşümden sonraki ilk dört yılda:
Tüm bunlar ve HTL Technologies’in bugün geldiği nokta, çalışana öncelik veren ve onların isteklerine yanıt veren şirketlerin, maddi kazanç bakımından da karlı çıkacağının göstergesi.
Meraklısına:
Vineet Nayar’ın First Employees, Second Customers isimli kitabını internet üzerinden temin edebilirsiniz.
Aynı zamanda bu linkten kendisinin TedX konuşmasını dinleyebilirsiniz.
the 4C1H team
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
İnsanların ofise girdiklerinde veya online bir toplantıya giriş yaptıklarında nasıl hissettiklerini şekillendiren en önemli noktalardan biri şirket kültürü olabilir. Birçok kültür ölçümleme metodu var tabii ama gün sonunda “Sabahları işe gitmek için heyec
Gen Z yeni terimleriyle gümbür gümbür geliyor… Work-life balance değil, work-life blend peşindeler. Hem işlerini yapıp hem de slay etmeyi biliyorlar!
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.