Dün 23.’sünü düzenlediğimiz HR Communicators etkinliklerimizde IK profesyonellerinden bilgi ve deneyimlerini dinlemeye devam ediyor, artık çevrim içi gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizle daha çok kişiye ulaşıyoruz!
Kısa bir aradan sonra yeniden bir araya geldik ve Brisa ile İşin Geleceği #seniniçin dediğimiz HR Communicators etkinliğimizi yüksek bir katılımla gerçekleştirdik!
Açılışını Kurucumuz & Kültür Tasarımcımız Pınar Yarar ve Partner & Çalışan Deneyimi Direktörümüz Merve Biçer Arasıl’ın yaptığı etkinliğimizde, İşin Geleceği Geliştiricileri’nden birbirinden değerli katılımcılar ile işin geleceğini ve Brisa’nın bu konuyu nasıl ele aldığını konuştuk.
İşte panelistlerimizin konuşmalarından notlar!
HR Communicators #23’ün ilk konuğu “Brisa’da İşin Geleceği Kültürü Nasıl Doğdu?” başlıklı konuşmasıyla İnsan Kaynakları Müdürü & İşin Geleceği Proje Yönetim Ofisi Lideri Neslihan Eroğlu oldu. Brisa’nın 2023 vizyonunu şimdiden belirlediklerini paylaşan Neslihan Eroğlu, “sen” kavramının öneminden bahsederek “İşin Geleceği #seniniçin”in hikayesini aktardı. İşin Geleceği yaklaşımının tüm kültürde bir dönüşüm gibi ele alındığının altını çizerek 2030 vizyonuna giden yolda ortaya çıkan hedefler için destekleyici bir unsur olduğuna değindi. Toplamda 12 boyutta ele alınan bu süreci, insanı odağına alan, yeni ve ileriyi öğrenmeyi tasarlayan bir süreç olarak tanımladı.
“Yetenek ve Beceri Yönetimi #seniniçin” konuşması ile etkinliğimizin bir sonraki konuğu Satış Genel Müdür Yardımcısı & İşin Geleceği Yetenek ve Beceri Yönetimi Takım Sponsoru Cenk Koçdor oldu. “Her çalışan bir yetenektir” diyen Cenk Koçdor, ekiplerin gelişiminin öneminin altını çizerek konuşmasına başladı. Dijitalleşmeyle paralel olarak dünyanın da hızlı bir dönüşüm içinde olduğunu söyleyen Cenk Koçdor, yeteneği elde tutmayı, mevcut kişilerin yeteneklerini bir üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerine değindi. Çalışanlardan beslendikleri projeler hayata geçince aldıkları geri bildirimlerin oldukça mutlu edici olduğunu söyleyen Cenk Koçdor, İşin Geleceği’ni somut olarak yaşadıklarını söyledi.
“Performans Odaklı İş Gücü #seniniçin” başlıklı konuşmasıyla etkinliğimize Yönetim Sistemleri Müdürü & İşin Geleceği Performans Odaklı İş Gücü Takım Lideri Ekim Özaydın Yeni ile devam ettik. Performans sözcüğünü aslında çalışanın kendini nasıl geliştireceği kapsamında ele aldıklarını aktararak çalışana dokunan bir kültür kurmaya çalıştıklarının altını çizdi. Performans araçlarının aslında çalışanın ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğunu söyleyen Ekim Özaydın Yeni, performansın not sistemiyle sıkça karıştırıldığını da belirtti. Çalışmalarının odağında sağlam bir geri bildirim kültürü oluşturmak olduğuna değinerek kişinin kendi yolculuğu olduğunu bildiği bir dünya kurmak istediklerinin altını çizdi.
Etkinliğimizin son konuğu “Fiziksel & Zihinsel Sağlık #seniniçin” başlıklı konuşması ile Ürün Kontrol Müdürü & İşin Geleceği Fiziksel ve Zihinsel Sağlık Takım Lideri İbrahim Aşkar oldu. Kurumsal Wellbeing kavramının aslında daha kapsamlı bir konu olduğunun altını çizerek projelerinde çalışma arkadaşlarının fikir ve ihtiyaçlarından beslendiklerine değindi. Çalışan esenliği uygulamaları Brifit ile çalışanlara bu anlamda güzel imkanlar sunduklarını aktaran İbrahim Aşkar, bu projelerin herkesi nasıl aktif, sağlıklı ve güvende hissettirdiğini anlattı. Bu uzun yolculukta, değişen kültürle birlikte herkese bir parça bırakmak istediğini söylerek sözü kapanış konuşmasını yapmak için Merve Biçer Arasıl ve Neslihan Eroğlu’na bıraktı.
Değerli iş ortağımız Brisa’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Bir sonraki HR Communicator etkinliğimizde görüşmek üzere!
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
“Acemi zihni” anlamına gelen Shoshin, bir konuya bilgi ve deneyimle ilişkili ön yargılar, kabuller ve alışkanlıklardan sıyrılarak, ilk defa görüyormuş gibi yaklaşmayı ifade eder.
Boston Consulting Group’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, dünyadaki çalışanların nerdeyse yarısı kariyerlerinin bir döneminde tükenmişlikle karşılaşmış. Çalışanları büyük oranda bu durumdan koruyan ise kapsayıcılık. Şirketinde değer gören, saygı duyu
Yirminci yüzyıl sinemasının dev ismi Orson Welles, bugün hala yaratıcılığın ve yeniliğin sembolü olmaya devam ediyor.
İş dünyasında sıkça "doğru iletişim kurmak" gerektiğinden bahsediyoruz. Problemlerimizi doğru anlatmak, daha iyi sunumlar yapmak, fikirlerimizi daha net bir şekilde ifade etmenin yöntemlerini araştırıyoruz.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.