İnsan kaynakları ve çalışan deneyimi alanında birçok profesyonelden bilgi ve deneyimlerini dinlediğimiz HR Communicators etkinliğimizi geçtiğimiz Cuma günü 24. kez gerçekleştirdik!
Açılışını Partner & İş Geliştirme ve Müşteri İlişkileri Direktörümüz Aslı İlmez Yılmaz’ın moderasyonluğunu yaptığı 24. etkinliğimizde, Kurucumuz & Kültür Tasarımcımız Pınar Yarar ve CultureBrained® Kurucusu & CEO'su Aga Bajer ile kurum kültürünün nasıl oluşturulduğunu konuştuk!
İşte etkinliğimize dair notlar!
“Kültür görünmez bir güçtür.” diyor Aga Bajer.
Takım içerisinde yer alan herkesin birbirinden öğrendiği, yapılan işin eğlenceli ve anlamlı hale geldiği bir kurum kültürü oluşturmanın önemine değinen Aga Bajer, bu görünmez gücün aslında ne kadar büyük etkileri olduğunu aktardı.
Peki toksik kültürler? Onları da kanayan yara olan “turnover”ların asıl sebebi olarak gösterdi ve toksik bir kültür ile baş etmenin yolları hakkında ipuçları verdi.
Adını sıkça duymaya başladığımız sessiz istifa konusu hakkında da görüşlerini paylaşan Aga Bajer, bu konunun kurum kültürü ile bağlantısından ve kültür için yapılan yatırımların olumlu dönüşlerinden bahsetti. “Yazılmamış kurallar davranışları şekillendiriyor.” diyerek sözlerine devam eden Aga, uzun zamandır bizim de gündemimizde olan kültür kitabının nasıl oluşturulacağına ve temelinde yatan elementlere değindi.
4C1H’nin de “H”si olan “human”, insan kavramının ve beraberindeki duyguların öneminin altını çizen Aga, insan hikayelerinin ve deneyimlerinin şirketin DNA’sı üzerinde büyük rolünü aktarmayı da unutmadı.
Katılımcıların sorularını cevaplayarak sözü Kurucumuz & Kültür Tasarımcımız Pınar Yarar’a bıraktı.
Ve sıra bizi uzun zamandır heyecanlandıran Kültür Kitabımıza geldi!
2016’dan beri içinde bulunduğumuz çalışan deneyimi sektöründe en başından beri söylediğimiz şey insanı merkeze koyan, anlayan yönetim bakış açılarının bu işin en önemli dinamiği olduğuydu.
Odağımıza bu konuları alarak tüm iş ortaklarımızın ekipleri için güçlü bir deneyim ve kültür kurmaya devam ederken, kendi söküğünü dikemeyen terzilerden olmak istemedik!
Etkinliğimizin devamında ise Pınar, ayağımızı yere sağlam basarak güçlü bir şekilde ilerlemek için 4C1H ekibi olarak kültürümüzün temellerini nasıl oluşturduğumuzu anlattı ve birlikte oluşturduğumuz Kültür Kitabımızda yer alan felsefemizi ve rutinlerimizi aktardı. Rutinlerimize dair detayları sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!
Etkinliğimize gösterdiği katılım için Aja Bajer’e teşekkür ediyor, kendisini daha yakından takip edebilmeniz için tüm kanalları aşağıda paylaşıyoruz.
https://www.agabajer.com/resources/
https://www.agabajer.com/podcast/
https://www.agabajer.com/culture-brained-community/
Bir sonraki HR Communicator etkinliğimizde görüşmek üzere!
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
“Acemi zihni” anlamına gelen Shoshin, bir konuya bilgi ve deneyimle ilişkili ön yargılar, kabuller ve alışkanlıklardan sıyrılarak, ilk defa görüyormuş gibi yaklaşmayı ifade eder.
Boston Consulting Group’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, dünyadaki çalışanların nerdeyse yarısı kariyerlerinin bir döneminde tükenmişlikle karşılaşmış. Çalışanları büyük oranda bu durumdan koruyan ise kapsayıcılık. Şirketinde değer gören, saygı duyu
Yirminci yüzyıl sinemasının dev ismi Orson Welles, bugün hala yaratıcılığın ve yeniliğin sembolü olmaya devam ediyor.
İş dünyasında sıkça "doğru iletişim kurmak" gerektiğinden bahsediyoruz. Problemlerimizi doğru anlatmak, daha iyi sunumlar yapmak, fikirlerimizi daha net bir şekilde ifade etmenin yöntemlerini araştırıyoruz.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.