Öncelikle İK’nın organizasyondaki yerini iyi anlamak ve anlatmak gerekiyor. Yetenek kazanımından, organizasyonel kültüre stratejik İK fonksiyonlarının öneminin kavranması çok kritik.
İkinci adım da İK trendlerini takip etmek. Sürekli güncellenmek ve hatta bu alanda çalışan deneyimi trendlerini de takip etmek çok önemli.
4C1H olarak her sene olduğu gibi bu sene de Çalışan Deneyimi Trendleri’ni paylaşacağımız raporumuzu hazırlamaya başladık. 2025’te beklenen çalışan deneyimi trendlerini farklı global danışmanlık firmalarının raporlarını, global ve yerel makalelerini inceleyerek belirliyoruz. Bakalım önümüzdeki sene hangi trendler bizi bekliyor?
İkinci adımın ardından İK bakış açısıyla kurumun SWOT analizini çıkarmak geliyor. Hangi İK fonksiyonları tehdit altında, hangileri gelişime ihtiyaç duyuyor gibi soruları yanıtlamak için faydalı bir yol.
Dördüncü sırada planlama var. Planlamayı yaparken uzun, orta ve kısa vade projeleri planlamak, karşılaşılabilecek zorlukları da hesap ederek çevik bir takvim oluşturmak kritik.
Beşinci aşamada ise tüm bu planlar ve hazırlıklarla birlikte yönetim onayını ve desteğini almak gerekiyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızda iş ortaklarımıza önerimiz ve yıllardır yaşadığımız deneyimlerde gördüğümüz şu; yönetim desteğini almadan herhangi bir projenin çalışan gözünde benimsenmesi maalesef mümkün olmuyor.
Altıncı aşamada ise İK ekibinizin yeteneklerini geliştirmek, trendy tabir ile “upskill” etmek geliyor. Yolu birlikte yürüyeceğiniz ekip arkadaşlarınızı bu yola, zorluklara hazırlamak, onların öne çıkan yeteneklerini geliştirmek sizi başarıya ulaştıracaktır.
Son aşama ise, bizim 4C1H olarak tüm projelerimizin ortasında ve sonunda yaptığımız bir aşama; KPI’lar temelinde ölçümleme. Data temelli bir ölçümleme size projelerinizde nereden nereye geldiğinizi gösterecektir ve yönetime yapacağınız sunumlarda önemli bir raporlama sunacaktır.
Bu aşamalar arasında birlikte bir yolculuğa çıkalım isterseniz bize her zaman hello@4c1h.com mail adresimize yazarak ulaşabilirsiniz.
Aslı İlmez Yılmaz
Partner & İş Geliştirme ve Müşteri İlişkileri Direktörü
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.