Öncelikle İK’nın organizasyondaki yerini iyi anlamak ve anlatmak gerekiyor. Yetenek kazanımından, organizasyonel kültüre stratejik İK fonksiyonlarının öneminin kavranması çok kritik.
İkinci adım da İK trendlerini takip etmek. Sürekli güncellenmek ve hatta bu alanda çalışan deneyimi trendlerini de takip etmek çok önemli.
4C1H olarak her sene olduğu gibi bu sene de Çalışan Deneyimi Trendleri’ni paylaşacağımız raporumuzu hazırlamaya başladık. 2025’te beklenen çalışan deneyimi trendlerini farklı global danışmanlık firmalarının raporlarını, global ve yerel makalelerini inceleyerek belirliyoruz. Bakalım önümüzdeki sene hangi trendler bizi bekliyor?
İkinci adımın ardından İK bakış açısıyla kurumun SWOT analizini çıkarmak geliyor. Hangi İK fonksiyonları tehdit altında, hangileri gelişime ihtiyaç duyuyor gibi soruları yanıtlamak için faydalı bir yol.
Dördüncü sırada planlama var. Planlamayı yaparken uzun, orta ve kısa vade projeleri planlamak, karşılaşılabilecek zorlukları da hesap ederek çevik bir takvim oluşturmak kritik.
Beşinci aşamada ise tüm bu planlar ve hazırlıklarla birlikte yönetim onayını ve desteğini almak gerekiyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızda iş ortaklarımıza önerimiz ve yıllardır yaşadığımız deneyimlerde gördüğümüz şu; yönetim desteğini almadan herhangi bir projenin çalışan gözünde benimsenmesi maalesef mümkün olmuyor.
Altıncı aşamada ise İK ekibinizin yeteneklerini geliştirmek, trendy tabir ile “upskill” etmek geliyor. Yolu birlikte yürüyeceğiniz ekip arkadaşlarınızı bu yola, zorluklara hazırlamak, onların öne çıkan yeteneklerini geliştirmek sizi başarıya ulaştıracaktır.
Son aşama ise, bizim 4C1H olarak tüm projelerimizin ortasında ve sonunda yaptığımız bir aşama; KPI’lar temelinde ölçümleme. Data temelli bir ölçümleme size projelerinizde nereden nereye geldiğinizi gösterecektir ve yönetime yapacağınız sunumlarda önemli bir raporlama sunacaktır.
Bu aşamalar arasında birlikte bir yolculuğa çıkalım isterseniz bize her zaman hello@4c1h.com mail adresimize yazarak ulaşabilirsiniz.
Aslı İlmez Yılmaz
Partner & İş Geliştirme ve Müşteri İlişkileri Direktörü
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: