İnsan olarak herkes kazanma derdinde. İş yerinde, evde, sosyal ortamda, her yerde! İyi bir ekip, iyi bir çalışma arkadaşı, iyi bir eğitim, güzel bir dostluk, yüksek değerlere ulaşma… Bu kazanma sürecinde oluşabilecek krizler, elbette ki en çok çalışanları etkliyor. Peki insan odaklı stratejiler ile krizler nasıl aşılır? Değerlerine bağlı bir şirkette, işler üzücü sonuçlara varmadan, çalışanların bağlılığı ile çözülebilir mi?
İyi Okumalar & Çözümcül Bakışlar!
İş, tam bir kültür şöleni!
Ofis ortamlarıydı, online iletişimlerdi derken farklı kültürler, farklı geçmişler ve farklı iletişim dilleri ile çalıştığımız yerde, yeni bir kültürde, bir arada yaşamaya, paylaşmaya, üretmeye ve kazanmaya çalışıyoruz.
Birlikte çalışırken, değerlerimizi baz alıp, kendi değerlerimiz üstünden iletişim ağları oluşturuyoruz. Bu iletişimi kurarken, beklentiler, gelecek kaygısı, geçim derdi gibi, bir hayli dallanan ama aynı zamanda bizi bir arada tutan akışlar da var.
Feda etmek ister misin?
“Çalışanlarına kötü zamanlarda en iyi davranan şirketler geçmişte en çok kazanan şirketler olarak ortaya çıktı.”
Şirket olarak kriz anlarındaki tutumlarının, atacağın adımların, alacağın sonuçların ekip arkadaşlarınla iletişiminde çok büyük rolü olduğunu biliyor muydun? Şimdi bir de bu gözle bak! En içinden çıkılmaz krizlerin bile çözümü insan odaklı stratejiler geliştirmekte! Çözüm insanı merkeze koymakta!
Mantık, güçlü liderliği yuttu!
Çalıştığın ortamda, iş arkadaşlarını, gerçekten ekip olarak benimseyip, onlarla birlikte üretmek, paylaşmak, dayanışmanın temeli! Güçlü lider olurken mantıklı olan ne ise öyle davranmak isteyebilirsin. Peki, mantıklı olanın, insanları stratejik olarak yönetmek değil de, onlara ekibin parçası olduklarını hissettirmek, çalışanları merkeze koyup, yeni kararları o çerçevede vermek olabileceğini düşündün mü? Araştırmalar gösteriyor ki, insanı merkeze koyan şirketler uzun vadede kazananlar oluyor. Kriz dönemi işten çıkarmalara gitmektense, insanı, insani duyguları baz alıp krizden daha güçlü çıkılabilir.
Dayanışmanın pamuksu hissi!
Özellikle kriz zamanlarında insanların görmek istedikleri ve göstermek istedikleridavranışşekli dayanışmadır. Ekipte, anlayış, hoşgörü ve paylaşım bol ise, liderlerçözümcül ve açık iletişime sahipse, çalışanlar bir komut beklemeden şirket için fedakarlık yapmaya hazır olabilir.Çünkü yaşadıkları tatmin ve ekipte, insani değerlerin oluşturduğu şirket içi güven, sağlam temelleri oluşturur ve kriz zamanlarında dayanışmayı getirir.
İyi günde, kötü günde!
Her şey biz olmak ile ilgilidir! İyi günde eğlendiğin kadar, kötü günde üretkenliği artırmak, çözüm için zihin fırtınaları yapmak,iletişimi güçlü ve açık tutmak, olabilecek zor koşulları net bir şekilde konuşmak ve işten çıkarmanın en en en son çare olduğunu bilmek herkes için önemlidir. Kolektif zeka, çözümün basamağı olabilir. Çalışanlarınıza güvenin! Kendinize güvenin! Terk etmek, işten çıkarmak yerine birlikte krizi aşabileceğinize ve çözümün çalışanlardan da gelebileceğine güvenin! Krizler aşılır, çözümler yol gösterir!
the 4C1H team
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.