Biz, 4C1H olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü klişelerden uzak geçirmeye çalışıyoruz. Eşitliği, bir hayat tarzı olarak benimsiyoruz. Müşterilerimize de çalışan deneyimi projeleri kurgularken aynı bakış açısı ile fikirler sunmaya çalışıyoruz.
Peki bu yıl neler yaptık?
Esas Gayrimenkul’de, erkeklerin aktif katılımıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan Türkiye’de ilk, dünyadaki sayılı sivil toplum kuruluşlarından Yanındayız Derneği ile gerçekten çarpıcı bir cinsiyet eşitliği semineri düzenlendi. Ezberleri bozan bu çalışmada daha eşit bir dünya için “ayna”ya baktık ve örtük ön yargılarımızı fark ettik!
Gilead Sciences Türkiye’de School of Life eğitmenlerinden ve Adım Adım sosyal platformu kurucusu, akademisyen Itır Erhart ile toplumsal cinsiyet eşitliği ve iş yerinde cinsiyet eşitliği, kadın liderlik olguları üzerine bir seminer düzenlendi. Fark etmeden kadınların ve erkeklerin omzuna binen farklı farklı yükleri anlamamızı sağlayan etkileyici ve güzel bir çalışmaya imza atıldı!
Norm Holding’de yine Itır Erhart ile toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınlara ve erkeklere biçilen roller üzerine konuşuldu, yöneticiler bugün özelinde duygularını paylaştı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın NAHIL dükkanından maske, cüzdan ve çanta hediyesi verildi. Böylece kadın girişimciler desteklendi.
Penti, kadın istihdamında Türkiye’nin önde gelen firması. İçerideki kadını destekleyen birçok çalışan deneyimi projesinde de bunu destekleyen bakış açıları var. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, Kadınlar Günü’nü Kadınlar Gücü’ne çeviren Penti’de konu özelinde üst yönetim metni tüm çalışanlara gönderildi ve Kadınlar Günü kutlandı.
VitrA’da kadın çalışanlara verilen hediyelerin yanında yine NAHIL’dan, bir kadın emekçiden bir kadın emekçiye giden ufak bir hediye verildi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağış yapıldı. Böylece kadın girişimciler ve kız çocuklarının eğitimi desteklendi.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: