Biz, 4C1H olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü klişelerden uzak geçirmeye çalışıyoruz. Eşitliği, bir hayat tarzı olarak benimsiyoruz. Müşterilerimize de çalışan deneyimi projeleri kurgularken aynı bakış açısı ile fikirler sunmaya çalışıyoruz.
Peki bu yıl neler yaptık?
Esas Gayrimenkul’de, erkeklerin aktif katılımıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan Türkiye’de ilk, dünyadaki sayılı sivil toplum kuruluşlarından Yanındayız Derneği ile gerçekten çarpıcı bir cinsiyet eşitliği semineri düzenlendi. Ezberleri bozan bu çalışmada daha eşit bir dünya için “ayna”ya baktık ve örtük ön yargılarımızı fark ettik!
Gilead Sciences Türkiye’de School of Life eğitmenlerinden ve Adım Adım sosyal platformu kurucusu, akademisyen Itır Erhart ile toplumsal cinsiyet eşitliği ve iş yerinde cinsiyet eşitliği, kadın liderlik olguları üzerine bir seminer düzenlendi. Fark etmeden kadınların ve erkeklerin omzuna binen farklı farklı yükleri anlamamızı sağlayan etkileyici ve güzel bir çalışmaya imza atıldı!
Norm Holding’de yine Itır Erhart ile toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınlara ve erkeklere biçilen roller üzerine konuşuldu, yöneticiler bugün özelinde duygularını paylaştı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın NAHIL dükkanından maske, cüzdan ve çanta hediyesi verildi. Böylece kadın girişimciler desteklendi.
Penti, kadın istihdamında Türkiye’nin önde gelen firması. İçerideki kadını destekleyen birçok çalışan deneyimi projesinde de bunu destekleyen bakış açıları var. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, Kadınlar Günü’nü Kadınlar Gücü’ne çeviren Penti’de konu özelinde üst yönetim metni tüm çalışanlara gönderildi ve Kadınlar Günü kutlandı.
VitrA’da kadın çalışanlara verilen hediyelerin yanında yine NAHIL’dan, bir kadın emekçiden bir kadın emekçiye giden ufak bir hediye verildi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağış yapıldı. Böylece kadın girişimciler ve kız çocuklarının eğitimi desteklendi.
Bir saate sığdırılmaya çalışılan üç saatlik gündemler, birbiriyle kesişmeyen fikirler ve sonunda “bunu sonra tekrar konuşalım” cümlesi... Çoğumuz bu döngüye aşinayız.
Belirsizliğin giderek arttığı dönemlerde çalışanların motivasyonunu yüksek tutmak, şirketlerin güçlü kalabilmesi için olmazsa olmaz.
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.