İnsan kaynakları profesyonelleri, tarihteki en büyük kırılmalardan biri ile yüzleşmek üzere. Görünen o ki, önümüzdeki on sene içinde, teknoloji, iş gücü üzerinde geri dönüşü olmayan izler bırakacak.
McKinsey’in yakın zaman önce yayınladığı bir rapora göre, katılımcı şirketlerin %60’ında 2030 yılına kadar işlerin %30’u insana ihtiyaç duymadan yapılabilecek. Dünya Ekonomik Forumu’na göre de, şu sıralar ilkokula giden çocukların %65’i, henüz bilmediğimiz mesleklerde çalışıyor olacak.
Peki böyle bir tablo karşısında, başarılı bir kariyer sürdürmek için işin profesyonelleri olarak kendimizi nasıl hazırlamalıyız?
Hiç şüphesiz, ekonomik, demografik ve teknolojik tüm dengeleri değiştirecek işin geleceği ile yapay zeka ve robotlar yeni iş arkadaşlarımız olacak. Ancak, unutulmaması gereken şu ki, robotlar hiçbir zaman her şeyi çok iyi yapamayacaklar. Sosyal ve duygusal zekada insanlar her zaman önde olmaya devam edecek. Bu sebeple, bu alanlardaki yetkinliklerine her zamankinden çok odaklanmaları gerekiyor.
Biz de bu sebeple, işin geleceğinde başarılı olmak isteyenlerin odaklanmaları ve geliştirmeleri gereken duygusal yetenekleri 6 başlıkta topladık!
Sevecenlik: Ekip arkadaşlarının ihtiyaçlarını gerçekten dinleyen ve çözüm bulmaya çalışmak.
Birleştiricilik: Bilginin ve takım olmanın öneminin farkına vararak, kişileri ve durumları hızla birbirine bağlamak, çözüm odaklı olmak.
İşbirliği: Farklı altyapılardan gelen fikirlerin en iyi sonucu çıkardığına inanan işin geleceği felsefesine göre, takım olabilmek ve işbirliğine açık olmak.
Merak: Sorunları çözmeden yeni ihtiyaçlar geliştirebilmek için keşfetmeye ve öğrenmeye açık ve hevesli olmak.
Eleştirel Düşünme: Bir sorunu tüm boyutlarıyla ele alabilmek ve sorunu çözüme kavuşturabilmek.
Yaratıcılık: Yapılan her işte, her düşüncede yeniyi ve farklı olanı bulabilmek.
the 4C1H team
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: