Herkesin ağzında, herkesin dilinde, herkesin aklında… İşin geleceği!
İşin geleceğinin içine bir anda düştük, bilmiyoruz farkında mısınız? :)
Biraz uzman görüşü destekli olarak size Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok diyeceğiz. Uzmanımız ise işin geleceği denince akla gelen isimlerden biri, sıkça kaynak olarak kullandığımız Jacob Morgan.
O da aynısını diyor!
“Gittiğim her yerde, yaptığım her konuşmadan sonra, yöneticilerle yaptığım her toplantıda, sayısız yorum ve e-postada bana sorulan bir soru: İşin geleceği nedir?
Ama size bir gerçekten bahsetmek istiyorum ki ben geleceği okuyamıyorum, işin geleceğinin neler getireceğini de bilemiyorum. Ayrıca bence bu yanlış şekilde sorulan bir soru. ‘İşin geleceği nedir?’ sorusu pasif bir soru şekli. Çünkü, çok kaderci. Yapabilecek bir şeyimiz yokmuş, sadece başımıza geliyormuş gibi bir varsayımdan besleniyor. Sanki bu etkiye hazırlanmak ve bize dayatılanı yaşamak dışında yapabileceğimiz bir şey yok…
Bu, olmaz. Bu, geleceğe dair düşünmenin yanlış bir yolu.
Gelecek bizim yarattığımız, tasarladığımız ve inşa ettiğimiz bir şeydir.
İşte burada soruyu değiştirmemiz gerekiyor. ‘İşin geleceği nedir?’ diye sormak yerine, ‘İşin geleceğinde görmek istediğiniz ne var?’ diye sormalısınız. Sonra da bu görmek istediklerinizi oluşturmak için yola koyulmalısınız.
Kısacası, işin geleceği hakkındaki düşüncelerinizi değiştirmek sizi sürücü koltuğuna oturtacak ve her bir kişiyi aktif bir katılımcı haline getirecek. İşin geleceğini şekillendirmek için adım atan insanlar büyük başarılar elde edecek ve dünyayı değiştirecek.
Öyleyse kendinize sorun, olmasını istediğiniz işin geleceği nedir… Sonra da gidip bunu gerçeğe dönüştürün.”
Geçen paylaşımımızda bir alıntı vardı. “Anlamadan, düşünmeden bir şeyi yaparsak ya da birileri bizim için o şeyi yaparsa uyum gerçekleşmez.” İstediğimiz geleceği, istediğimiz “işin geleceği”ni yaratabilmek için de enine boyuna düşünmeli, ekip arkadaşlarımıza sormalı, fikir almalı ve kendi iş yerimiz için en uygun, özgün yöntemi bulup uygulamalıyız. Ne de olsa herkesin işi ve herkesin işinin geleceği kendi şirketine özgü. Karar sizden, danışmanlık bizden! :)
Bu yazıda https://thefutureorganization.com/what-is-the-future-of-work/ ‘dan yararlanılmıştır.
Ayrıca Jacob Morgan’ın işin geleceğini açıkladığı videoyu da izleyebilirsiniz:
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.