Liderliğin geleceği söz konusu olduğunda sahip olunması gereken en önemli becerilerden bazıları aslında asırlardır var olan ve hep var olacak olanlardır: konuşmak, dinlemek, anlamak, iletişim kurmak… Homo Sapiens’te bile insanı bir adım öteye taşıyan şeyin “dedikodu yapmak” olduğu anlatılmıştı. Liderlikteki durum ise elbette biraz farklı. :)
Jacob Morgan, sitesinde, The Future Leader adlı kitabını yazarken 140'tan fazla CEO ile röportaj yapıp liderlerin 2030'da başarılı olmak için hangi becerilere ve zihniyete ihtiyaç duyacaklarını araştırdığından bahsediyor. Bulduğu en önemli cevap ise dinlemek ve iletişim kurmak. Bunları da iyi bir çevirmenin becerisi olarak adlandırmış: sesleri ve mesajları eyleme geçirilebilir iletişime dönüştürme yeteneği.
Dinleme ve iletişim becerileri zamansız olsa da şu an; yeni teknoloji, küresel olarak her yerde bulunabilen ekipler ve amaca, anlama odaklanmanın artmasıyla daha da anlamlı ve iyi bir lider olmak için çevirmen olabilmek de her zamankinden daha önemli.
Dinleyin
Bedenen orada olup ruhen orada olmayan hayalet dinleyiciler… Burada biraz sizden esinlendik!
Konuşmaların çoğunu duyuyoruz ama gerçekten anlıyor muyuz? Bunu en çok konuşmaya dikkatini vermeyen biriyle, konuşma sırasında telefonuyla oynayan biriyle veya etraftaki bir olaya odaklanan biriyle konuştuğunuzda hissedersiniz. Kişi, aslında oradadır ama o konuşmada değildir.
Nihayetinde işitme, sesin kulağınıza girmesine izin veren bilinçsiz bir eylemdir. Dinleme ise bir amaçtır ve birinin size ne söylediğine dikkat etmeyi içerir. İşte bu dinlemek eylemi, sevgi ve saygının bir ifade biçimi olarak görülür ve özellikle iyi bir lider için önemli bir özelliktir. Çalışanlarınız gerçekten dinlendiğini bildiklerinde, anlaşıldıklarını ve değerli olduklarını hisseder.
Teknolojiyi ve dikkat dağıtıcı şeyleri bir kenara bırakarak, saygılı bir vücut diline sahip olarak ve insanların gerçekten dinlendiğini bilmelerini sağlamak için kendinizi konuşmaya dahil etmeli ve aktif olarak dinlemelisiniz.
İletişim Kurun
Ah eski zamanlar… Ne zor değil mi! Güvercinle haberleşmek, mektuplar, bizzat ziyaretler, sonra sonra telefon görüşmeleri… İletişimin şimdiki hale gelmesi gerçekten büyük nimet!
Modern iletişimin olmazsa olmazı da mevcut kanalları anlamak ve doğru mesajı göndermek için doğru kanalı kullanabilmek. Liderler daha fazla sesle ve kişiyle çalıştığından, iletişim her daim önemli. Başarılı liderler, tüm dikkat dağıtıcı unsurlara ve çevredeki bütün seslere rağmen doğru mesajı nasıl aktaracaklarını bilmeli, insanlarla, sınırlı bir zaman diliminde, iletişim için her anı ve fırsatı değerlendirmelidir.
Aslında kısacası, geleceğin liderleri iyi bir çevirmenin bilgi birikimini taşımalı; insanlar arasında köprü kurmak, onların mesajlarını doğru şekilde iletmek için çok güçlü dinleme ve iletişim becerisine sahip olmalıdır. Bu becerilerin ne kadar iyi kullanılıp uygulandığı ise iyi bir lider olma başarısını doğrudan etkileyecektir.
Bu yazıda https://thefutureorganization.com/want-to-be-a-better-leader-master-the-skill-of-the-translator/ ‘dan yararlanılmıştır.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: