Şirketler büyümeyi, karlılığı, itibarlarını yönettikleri gibi kültürlerini de yönetip tasarlayabilirler. Bunun için kültür tasarımcısı diye taze bir meslek bile var!
Geçen haftaki yazımızda da bahsettiğimiz kültür tasarımcısına gelin hızlı bir göz atalım.
Kültür Tasarımcısının iş tanımında neler mi var?
Etrafına bakar: Şirketi gözlemler, kültür içindeki açık noktaları, problem merkezlerini tespit eder.
Kendi dilini yaratır: Şirket içinde komüniteyaratır hatta daha ileriye giderek kendi jargonunu yaratır
Öğrenir: Takımının her şeyi hakkında bilgi sahibidir.
Yapısallaştırır: Çalışanların çalışma zamanlarından keyif almalarını sağlayacak stratejiler, yöntemler geliştirir. Örneğin ofis alanını geliştirmek.
Dahil eder: Kolektif hedefler devreye sokarak çalışanları dahil eder.
Şirketin hikayesini yazar: Aynı filmin senaryosunu yazmak gibi… Çalışanları harekete geçiren onların duygularına ortak olan o film senaryosunu yazandır.
Çalışanlarınızı sizinle birlikte hayal kurmaya teşvik ederseniz, inandırmak için ayrıca uğraşmanıza gerek kalmaz. Zaten onlar hayali kurarken orada oldukları için hayali de sahiplenerek desteklerini sunarlar.
Kültür tasarımcısı İK’nın gelişen koludur, İK’yı tamamlar. Yeni bir iş kolu olduğundan okumalı ve araştırmalıdır, sürekli kendini geliştirmelidir.
the 4C1H Team
İlhamın nereden geleceği belli olmadığı gibi, belirli bir süreçten geçip son işe dönüşme şekli de eminim ki herkes için oldukça değişkendir.
Son araştırmalar, toksik kültürün çalışanların işten ayrılmalarındaki en önemli nedeni olarak tükenmişlik ve düşük ücretin üstünde yer aldığını gösteriyor.
Ne kadar sıcak ve kurak olursa olsun iflah olmaz bir yaz mevsimi fanatiğiyim.
Takım dediğimizde aklımıza birçok şey geliyor. Futbol, basketbol, şirket çalışanları…
Bugünün rekabetçi dünyasında sahip olunan bilgi, ne pahasına olursa olsun korunması, hatta tecrit edilmesi gereken bir 'nesne' halini aldı. Sosyal medyanın sonsuz akışında bildiklerini cömertçe, yapılandırarak ve yeniden üretilmesine olanak tanıyarak payl
Belirsiz ve zor zamanlardan “hala” geçmeye devam ediyoruz. “Hala” diyorum, 2020 pandemiden beri, bu birkaç kelime ile o kadar çok cümle kullandım ki…
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.