Bu ay okuduğum bir makale* beni kurumsal nezaket kavramını düşünmeye sevk etti. Kurumsal nezaket, bir kurum içerisindeki çalışanların, liderlerin kendi ekip arkadaşlarıyla, müşterileriyle, tedarikçileriyle iletişim kurarken bunu saygı, empati ve nezaket çerçevesinde yapması olarak açıklanabilir.
Biraz daha açalım; örneğin bir toplantıya ya da kurum içerisindeki bir ortama girince selam vermemek; iletişime girilen kişinin ismini kullanmamak, bilmemek; geç kalmak, insanları bekletmek, terminleri sürekli kaçırmak ve bunun için özür dilememek, kişilerin konuşmalarını kesmek; “lütfen” ve “teşekkürler” ifadelerini yeterince kullanmamak kurumsal nezaketi yaralayıcı davranışlar. Tabii ki burada sadece bireylerin bu davranışları göstermelerini beklemek yeterli değil, kurumun bu ortamı, böylesi bir kültürü yaratmış olması önemli. Aslında kurumsal nezaket kurum kültürünün önemli bir parçası.
Biz de 4C1H olarak kurumsal nezaketi özellikle önemsiyoruz, kültürümüzün yapı taşlarından biri olarak görüyoruz. Hatta kendi kurum kültürümüzü tanımladığımız, değerlerimizi ve rutinlerimizi yazdığımız 4C1H Playbook’umuzu oluştururken “iyi insan olmak” değerini ekipçe oy birliğiyle belirledik. Bunun yanı sıra “empati yapmak, verdiği sözü tutmak, işbirliği yapmak” gibi kurumsal nezaketi destekleyici ifadeler değerler setimizde yer almakta. Playbook’umuza buradan ulaşabilirsiniz.
Peki, sizce markanız için kurumsal nezaket nasıl işliyor, kültürünüzde yeterince besleniyor mu? Markanızda hangi değerler hangi davranış modelleri kıymetli bulunuyor?
Kurumsal nezaketi nasıl geliştirebileceğinizi biliyor musunuz?
Bu konuların kapsamlı iletişimi ve çalışana etkili aktarımı için hello@4c1h.com üzerinden her zaman bize ulaşabilirsiniz.
Aslı İlmez Yılmaz
Partner - Business Development & Customer Relations Director
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: