Bu ay okuduğum bir makale* beni kurumsal nezaket kavramını düşünmeye sevk etti. Kurumsal nezaket, bir kurum içerisindeki çalışanların, liderlerin kendi ekip arkadaşlarıyla, müşterileriyle, tedarikçileriyle iletişim kurarken bunu saygı, empati ve nezaket çerçevesinde yapması olarak açıklanabilir.
Biraz daha açalım; örneğin bir toplantıya ya da kurum içerisindeki bir ortama girince selam vermemek; iletişime girilen kişinin ismini kullanmamak, bilmemek; geç kalmak, insanları bekletmek, terminleri sürekli kaçırmak ve bunun için özür dilememek, kişilerin konuşmalarını kesmek; “lütfen” ve “teşekkürler” ifadelerini yeterince kullanmamak kurumsal nezaketi yaralayıcı davranışlar. Tabii ki burada sadece bireylerin bu davranışları göstermelerini beklemek yeterli değil, kurumun bu ortamı, böylesi bir kültürü yaratmış olması önemli. Aslında kurumsal nezaket kurum kültürünün önemli bir parçası.
Biz de 4C1H olarak kurumsal nezaketi özellikle önemsiyoruz, kültürümüzün yapı taşlarından biri olarak görüyoruz. Hatta kendi kurum kültürümüzü tanımladığımız, değerlerimizi ve rutinlerimizi yazdığımız 4C1H Playbook’umuzu oluştururken “iyi insan olmak” değerini ekipçe oy birliğiyle belirledik. Bunun yanı sıra “empati yapmak, verdiği sözü tutmak, işbirliği yapmak” gibi kurumsal nezaketi destekleyici ifadeler değerler setimizde yer almakta. Playbook’umuza buradan ulaşabilirsiniz.
Peki, sizce markanız için kurumsal nezaket nasıl işliyor, kültürünüzde yeterince besleniyor mu? Markanızda hangi değerler hangi davranış modelleri kıymetli bulunuyor?
Kurumsal nezaketi nasıl geliştirebileceğinizi biliyor musunuz?
Bu konuların kapsamlı iletişimi ve çalışana etkili aktarımı için hello@4c1h.com üzerinden her zaman bize ulaşabilirsiniz.
Aslı İlmez Yılmaz
Partner - Business Development & Customer Relations Director
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.