Geçtiğimiz günlerde İzmir’den Antalya’ya doğru yoldayken uçuş görevlilerinin yolcularla etkileşimlerini gözlemledim.
Mesleki deformasyonun verdiği etkiyle “Bu da bir çalışan deneyimi!” diyerek benzerlikleri keşfetmeye başladım.
Uçuş görevlilerinin sürekli rehberlik sağlayarak ve empati göstererek, bazen endişeli olabilecek durumları daha rahat hale getirmeleri, yolcuların ihtiyaçlarına cevap vermeleri, çalışma ortamındaki liderlerin de ekip arkadaşları için çaba göstermelerini hatırlattı.
E “onboarding” kavramı o zaman buradan mı geliyor? :)
Görevlileri biraz daha incelemeye devam ettim.
Yolcularla iletişim kurmaları, yardım etmeleri, güvenliklerini sağlamaya çalışmaları gibi birçok önemli rolleri var. Lider - çalışan ilişkisine de baktığımızda bu konuların ne kadar kritik olduğunu hepimiz biliyoruz.
Çalışanların da aynı yolcular gibi ihtiyaçlarını anlamak/dinlemek, onlara destek olmak aynı uçuş şirketinin itibarı gibi şirketin başarısı için çok büyük önem taşıyor.
Güven de aslında bu iki alanın ortak noktalarından biri. Şirketlerin şeffaf olması ve ekipleriyle açık iletişim kurması çalışanların şirkete bağlılığını ve verimliliğini artırır. Aynı şekilde, uçuş görevlilerinin yolculara güven vermesi, uçuş deneyiminin olumlu geçmesini sağlıyor.
Sonuç olarak anlıyoruz ki, çalışan deneyimi kapsamındaki güven, iletişim gibi önemli konular aslında hayatın her alanında karşımıza çıkıyor.
O zaman harekete geçmeye ne dersiniz?
Pelin Teksin
Content & Account Manager
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: