İzleyenleriniz var mı bilmiyorum ‘’Aaahh Belinda", 37 yıl sonra Netflix ekranlarında tekrar seyirciyle buluştu ve beni kendi dünyasının içine çekti!
Filmde ünlü oyuncu Dilara, sıradan bir şampuan reklamı çekiminde kendini ansızın senaryodaki Handan rolünde ve hayatında buluverir. Zengin hayatından bir anda ayrılan ünlü oyuncunun artık iki çocuğu ve piyango olarak da bir kocası vardır. Yeni hayatında modern ve ünlü bir oyuncu değil, bankacı Handan'dır. Eski kimliğine geri dönebilmenin ise tek bir yolu vardır: Handan rolünü mükemmel bir şekilde oynamak!
Film bana kendi hayatımızın başrolünde olduğumuzu hatırlatırken, farklı rolleri deneyimlemenin ne kadar heyecan verici olabileceğini de düşündürdü!
Her sabah aynı rolle uyanmak yerine, farklı bir karakter ile farklı hayatlarda rol almak ne kadar ilginç olurdu değil mi? Empati yeteneğimizi geliştirirken, farklı rolleri deneyimlemek hem kendimizi daha iyi anlamamıza hem de başkalarının bakış açılarını görmemize daha da yardımcı olurdu.
Filmin dünyasına tamamen dalmışken hemen konuyu iş dünyası ile de bağdaştırdım… Çünkü iş dünyasında da oldukça çeşitli rollerle karşılaşıyoruz. Bu anlamda en çok da yöneticilerin empatisine ihtiyaç duymuyor muyuz? Bence yöneticilerin birlikte çalıştığı takım arkadaşlarına empati göstermesi onların yeteneklerini ve potansiyellerini gerçek anlamda keşfetmelerine yardımcı oluyor. Sadece iş performansını artırmakla kalmıyor, bağlılık hislerimizi de güçlendiriyor.
Belki de bir gün, kendi hayatımızın sahnesinde farklı bir karakter ve farklı bir rolde uyanabiliriz. Belki de başkalarını anlamak için gelişen empati yeteneğimiz sayesinde, bu deneyime olan ihtiyacımız azalır…
Seda Menekşe
Content & Account Manager
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
“Acemi zihni” anlamına gelen Shoshin, bir konuya bilgi ve deneyimle ilişkili ön yargılar, kabuller ve alışkanlıklardan sıyrılarak, ilk defa görüyormuş gibi yaklaşmayı ifade eder.
Boston Consulting Group’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, dünyadaki çalışanların nerdeyse yarısı kariyerlerinin bir döneminde tükenmişlikle karşılaşmış. Çalışanları büyük oranda bu durumdan koruyan ise kapsayıcılık. Şirketinde değer gören, saygı duyu
Yirminci yüzyıl sinemasının dev ismi Orson Welles, bugün hala yaratıcılığın ve yeniliğin sembolü olmaya devam ediyor.
İş dünyasında sıkça "doğru iletişim kurmak" gerektiğinden bahsediyoruz. Problemlerimizi doğru anlatmak, daha iyi sunumlar yapmak, fikirlerimizi daha net bir şekilde ifade etmenin yöntemlerini araştırıyoruz.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.