İzleyenleriniz var mı bilmiyorum ‘’Aaahh Belinda", 37 yıl sonra Netflix ekranlarında tekrar seyirciyle buluştu ve beni kendi dünyasının içine çekti!
Filmde ünlü oyuncu Dilara, sıradan bir şampuan reklamı çekiminde kendini ansızın senaryodaki Handan rolünde ve hayatında buluverir. Zengin hayatından bir anda ayrılan ünlü oyuncunun artık iki çocuğu ve piyango olarak da bir kocası vardır. Yeni hayatında modern ve ünlü bir oyuncu değil, bankacı Handan'dır. Eski kimliğine geri dönebilmenin ise tek bir yolu vardır: Handan rolünü mükemmel bir şekilde oynamak!
Film bana kendi hayatımızın başrolünde olduğumuzu hatırlatırken, farklı rolleri deneyimlemenin ne kadar heyecan verici olabileceğini de düşündürdü!
Her sabah aynı rolle uyanmak yerine, farklı bir karakter ile farklı hayatlarda rol almak ne kadar ilginç olurdu değil mi? Empati yeteneğimizi geliştirirken, farklı rolleri deneyimlemek hem kendimizi daha iyi anlamamıza hem de başkalarının bakış açılarını görmemize daha da yardımcı olurdu.
Filmin dünyasına tamamen dalmışken hemen konuyu iş dünyası ile de bağdaştırdım… Çünkü iş dünyasında da oldukça çeşitli rollerle karşılaşıyoruz. Bu anlamda en çok da yöneticilerin empatisine ihtiyaç duymuyor muyuz? Bence yöneticilerin birlikte çalıştığı takım arkadaşlarına empati göstermesi onların yeteneklerini ve potansiyellerini gerçek anlamda keşfetmelerine yardımcı oluyor. Sadece iş performansını artırmakla kalmıyor, bağlılık hislerimizi de güçlendiriyor.
Belki de bir gün, kendi hayatımızın sahnesinde farklı bir karakter ve farklı bir rolde uyanabiliriz. Belki de başkalarını anlamak için gelişen empati yeteneğimiz sayesinde, bu deneyime olan ihtiyacımız azalır…
Seda Menekşe
Content & Account Manager
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: