Sanatsal faaliyetlerde bulunmanın genel iş performansı üzerinde önemli bir etkisi olduğuna dair pek çok bilimsel çalışma var. Sanat, birçok biçimiyle, yaratıcılığı artırmak, stresi azaltmak ve bilişsel işlevi geliştirmek için güçlü bir araç ve tüm bunlar iş yaşamında çok işimize yarayacak araçlar.
American Journal of Public Health tarafından yapılan bir araştırma, resim, müzik ve yazı gibi yaratıcı faaliyetlerin stres seviyelerini düşürmeye ve zihinsel esenliği desteklemeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Azalan stres, hastalıklardan koruduğu gibi iş yerinde daha yüksek üretkenliğe yol açıyor. Ayrıca, sanatla uğraşmak, bireylerin kendilerini tamamen kaptırdıkları ve odaklandıkları bir akışa girmelerini de sağlıyor.
Graz Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma ise, sanatsal faaliyetlere düzenli olarak katılmanın problem çözme becerilerini ve yenilikçi düşünceyi geliştirdiğini gösteriyor. Bu beceriler işyerinde, özellikle de yaratıcı çözümler ve stratejik planlama gerektiren rollerde öne çıkmamıza yardımcı oluyor. Ayrıca, Journal of Occupational Health Psychology'de yayınlanan bir çalışma, iş dışında sanatla ilgili faaliyetlere katılan çalışanların daha yüksek iş tatmini ve daha fazla başarı duygusu bildirdiklerini ortaya koyuyor.
Sanatsal uğraşları yaşantımıza dahil etmek için hiçbir zaman geç değil. Unutmayın, mükemmel iyinin düşmanıdır.
Furkan Çolak
Copywriter & Strategist
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.