Bir yere girince selam ver, teşekkür et, yemek yerken ağzını şapırdatma, yerlere çöp atma… İllaki küçükken bu uyarıların birkaçını duymuşuzdur. Hepimizin ailesinde değişikliğe uğrasa da, belli başlı görgü kuralları, toplumumuzu şekillendiren ve saygıyla birlikte yaşamamızı mümkün kılan önemli sosyal detaylar.
Ama dünyamız değişti, değişmeye devam ediyor ve edecek. Bu demek oluyor mu ki kurallarımızı ve birbirimize olan saygımızı bir kenara bırakıp düzensizlik içinde yaşayalım? Elbette hayır!
Milenyum ile birlikte hayatımıza giren “netiquette” kavramı, köken olarak Fransızcaya dayanıyor ve sosyal yaşamdaki davranış bilgileri ve görgü kurallarının interNETe uyarlanmış halini ifade ediyor.
Evet, yepyeni bir dünya ile karşı karşıyayız ve buna çok hızlı bir biçimde adapte oluyoruz ama unutmamalıyız ki dijital dünya, gerçek dünyamızın bir uzantısı. Belki anonimiz, belki kimseye göstermediğimiz bir yanımızı rahatça gösterebiliyoruz, belki olduğumuzdan çok daha farklı davranıyoruz ama birlikte yaşamaya dair kurallar değişmiyor ve birbirimize olan saygımız bundan etkilenmemeli.
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Kısacası kibar olup, sosyal-kültürel değerlere ve birbirimize saygı ekseninde sürdürdüğümüz standartlarımızı dijitalde de yansıtmaya özen göstermeli, bize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına yapmamalıyız. 😉
Saygılı, görgülü ve siber zorbalıktan uzak bir internet dünyası dileriz.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: