#HUMANS’ta dünyanın en başarılı markalarının kurum kültürlerini incelemeye Spotify ile devam ediyoruz!
Spotify, müziğin bir nevi yeni ismi. Yolda, okulda, işte, dinlenirken hatta bazen uyurken bile farklı farklı müzik listeleri ile bize eşilk eden Spotify’ın kurum kültürünün en önemli kodlarından biri yine müzik! Spotfiylılara, Spotfiy’ı ve Spotify ruhunu sevdirmek misyonu ile yollarına devam eden ekibin ‘employee engagement’ olayından sorumlu bir takımı var: Social Team. Bu SocialTeam; Pazarlama, Marka ve İnsan Kaynakları ekipleri ile koordineli bir şekilde ilerleyerek etkinlik ağırlıklı bir kültür kurmak için çalışıyorlar.
Birçok yaratıcı insandan oluştuğu için yenilikçi, hepsi Spotify ruhunun bir parçası olduğu için işbirlikçi, ne söylüyorlarsa zaten onu kastettikleri için şeffaf, hissettikleri işi yaptıkları için tutkulu, eğlenceye her zaman evet dedikleri için her daim neşeli bir ekip ile çalışan SocialTeam, CelebrationX serileri ile dünyanın en bilinen festivalleri ile yarışacak derecede başarılı partiler düzenliyorlar. Özetle, insanları müzikle buluşturan bu ekip yaptıkları işin ruhunu yaşıyor, partiliyor!
Netflix’te geçerli olan kuralsız olma kuralı burada da mevcut. Giriş çıkış saatleri, izin zamanları, kılık kıyafet vb. uygulamalar, keskin kurallar ile çevrili değil. Spotify takımının her bir üyesinin aile fertleri ve yakın arkadaşları da bu uyumlu ve eğlenceli kültürün bir parçası olmaya davet ediliyor. Aileler ve arkadaşlar ile kurulan bağın da kurum içinde bağlılık ve memnuniyet getireceğini düşünüyorlar.
Müzik ruhun gıdasıysa, Spotify gibi müziğin tam da göbeğinde çalışan insanların her anlamda sağlıklı olmalarına önem veriyorlar. Çalışan memnuniyetinin spor salonu üyelik indirimlerinden daha fazlasına bağlı olduğunu bilerek mindfulness eğitimleri, sağlıklı beslenme, fizikselin yanısıra zihinsel olarak da iyi olunması ve hissedilmesi gerektiğinin bilinci ile çalışanlarına yeni fırsatlar yaratıyorlar.
Spotify ve Netflix’i bir arada incelediğimizde birçok ortak nokta görüyoruz. İki kurumda da önemli olan, bir markayı kullanan hem içerideki hem dışarıdaki tüketicilerin her alanda kendilerini marka ruhu ile bütünleşmiş hissetmesi. Ve yine aynı tüketicilerin marka ruhunu hissedip bu ruhu sahiplenmesi. Ki burada da çalışan mutluluğunun en temelinde yatan histen bahsediyoruz.
The4C1Hteam
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
“Acemi zihni” anlamına gelen Shoshin, bir konuya bilgi ve deneyimle ilişkili ön yargılar, kabuller ve alışkanlıklardan sıyrılarak, ilk defa görüyormuş gibi yaklaşmayı ifade eder.
Boston Consulting Group’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, dünyadaki çalışanların nerdeyse yarısı kariyerlerinin bir döneminde tükenmişlikle karşılaşmış. Çalışanları büyük oranda bu durumdan koruyan ise kapsayıcılık. Şirketinde değer gören, saygı duyu
Yirminci yüzyıl sinemasının dev ismi Orson Welles, bugün hala yaratıcılığın ve yeniliğin sembolü olmaya devam ediyor.
İş dünyasında sıkça "doğru iletişim kurmak" gerektiğinden bahsediyoruz. Problemlerimizi doğru anlatmak, daha iyi sunumlar yapmak, fikirlerimizi daha net bir şekilde ifade etmenin yöntemlerini araştırıyoruz.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.