Shakespeare, yüzyıllar önce, 'olmak ya da olmamak' diyerek bireyin varoluş mücadelesini anlattı.
Şirketlerin varoluş mücadesini de 'start up ya da sit down' cümlesi ile anlatabiliriz. Çünkü şirketler için bütün mesele varolmaktır. Ama nasıl?
Varoluşun iki yüzü vardır. Şirketinizi nasıl gördüğünüz ve insanların şirketinizi nasıl gördüğü... Bu iki tarafı dengeye getirmek çok önemlidir. Denge gerçekleşmezse varolayım derken yok olabilirsiniz.
Aslında varoluş meselesini çözmek, şirketinizi sağlam temellere oturtarak büyütmek için yöntem belli. Çare Kurum Kültürü... Zaten başarılı start up'ların kuruluş aşamasında şirket kültürü yaratmayı çok önemsediklerini ve çalışanların mutluluğunu şirketin merkezine aldıklarını görebiliriz.
Çünkü fikri hayata geçiren insanlardır.
Bunun en büyük örneği Steve Jobs'tır. Onun sadelik ve basitlik arayışı Apple'ı yarattı. Ve biliyoruz ki, Apple kurum kültüründe de sadeliği ve yalınlığı ön planda tuttu. Steve Jobs'ın hızlı toplantılar yaptığını ve iletişimde sadeliği önemsediğini okuduğumuz anılardan biliyoruz.
Bugünün başarılı start up'ları kurum kültürüne ve insana verecekleri değerin, şirket değeri olarak geri döneceğinin farkındalar.
the 4C1H team
Belirsizliğin giderek arttığı dönemlerde çalışanların motivasyonunu yüksek tutmak, şirketlerin güçlü kalabilmesi için olmazsa olmaz.
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.