Çalışmalarını severek takip ettiğimiz, bürokratik hayatlarını bırakıp “Kurumsal Asiler” olarak yollarına devam eden bir kuruluş var: Corporate Rebels… Ekip, şirketleri daha eğlenceli, çevik hale getirmek için danışmanlık yapıyor ve birçok hizmet sunuyor.
“Eee bundan bize ne?” diyor gibisiniz sanki… Ama bu yazımız onların bir telkinini içerecek, ondandır bu girizgahımız! Hem birçok yazımızda da onlardan faydalanıyoruz, tavsiye ederiz.
Başlayalım…
Ekipten Pim de Morree, LinkedIn’de gördüğü bir gönderiden ve gittikleri kurumlardan yola çıkarak oldukça göz ardı edilen bir konuya değinmiş ve şirketin neleri yapmayı bırakması gerektiğini anlatmış:
Hangi yönetim kitabını okursanız okuyun, hangi TED konuşmasını izlerseniz izleyin veya hangi konferansa katılırsanız katılın; işinizi, kariyerinizi veya hayatınızı geliştirmeye yönelik ipuçlarına yönelik bombardımana tutulacaksınız. İşte şimdi şunu yap, bunu yapmak için bir dakika bile bekleme, şimdi başla, hemen başla, her şeyi bırak…
Bütün bu tavsiyeleri dinleyecek olursanız her gün, her saat yeni bir fikir doğurmuş olursunuz. Bu da pek iyi bir fikir değil.
Fazlalıklardan Kurtulun
Sürekli yeni bir fikir üretmek yerine ilerlemek için işleri durdurmaya ne dersiniz? Bu, hayatın birçok alanında ve özellikle işi daha eğlenceli hale getirmekte kullanılan bir yöntem.
En başarılı iş yeri deneyleri genellikle bir şeyi “yapmamaya” odaklanır. Örneğin, kurallarının ve politikalarının %95'ini terk eden ve bunun sonucunda gelişen kuruluşlar var. Hatta tüm çalışma şeklini "az çoktur" kavramına dayandıran bir şirket bile var. (Hollandalı finans şirketi Viisi)
Herkesi iş yerinde özgürleştirecek ilhamların başlangıç listesi ise şöyle:
Bu, bir yapılmayacaklar listesi… :)
Belki fazlalıklardan kurtulduğumuzda bir hayli havalanırız, ne dersiniz?
Bu yazıda https://corporate-rebels.com/stop-make-work-more-fun/ ‘dan yararlanılmıştır.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: