Çalışmalarını severek takip ettiğimiz, bürokratik hayatlarını bırakıp “Kurumsal Asiler” olarak yollarına devam eden bir kuruluş var: Corporate Rebels… Ekip, şirketleri daha eğlenceli, çevik hale getirmek için danışmanlık yapıyor ve birçok hizmet sunuyor.
“Eee bundan bize ne?” diyor gibisiniz sanki… Ama bu yazımız onların bir telkinini içerecek, ondandır bu girizgahımız! Hem birçok yazımızda da onlardan faydalanıyoruz, tavsiye ederiz.
Başlayalım…
Ekipten Pim de Morree, LinkedIn’de gördüğü bir gönderiden ve gittikleri kurumlardan yola çıkarak oldukça göz ardı edilen bir konuya değinmiş ve şirketin neleri yapmayı bırakması gerektiğini anlatmış:
Hangi yönetim kitabını okursanız okuyun, hangi TED konuşmasını izlerseniz izleyin veya hangi konferansa katılırsanız katılın; işinizi, kariyerinizi veya hayatınızı geliştirmeye yönelik ipuçlarına yönelik bombardımana tutulacaksınız. İşte şimdi şunu yap, bunu yapmak için bir dakika bile bekleme, şimdi başla, hemen başla, her şeyi bırak…
Bütün bu tavsiyeleri dinleyecek olursanız her gün, her saat yeni bir fikir doğurmuş olursunuz. Bu da pek iyi bir fikir değil.
Fazlalıklardan Kurtulun
Sürekli yeni bir fikir üretmek yerine ilerlemek için işleri durdurmaya ne dersiniz? Bu, hayatın birçok alanında ve özellikle işi daha eğlenceli hale getirmekte kullanılan bir yöntem.
En başarılı iş yeri deneyleri genellikle bir şeyi “yapmamaya” odaklanır. Örneğin, kurallarının ve politikalarının %95'ini terk eden ve bunun sonucunda gelişen kuruluşlar var. Hatta tüm çalışma şeklini "az çoktur" kavramına dayandıran bir şirket bile var. (Hollandalı finans şirketi Viisi)
Herkesi iş yerinde özgürleştirecek ilhamların başlangıç listesi ise şöyle:
Bu, bir yapılmayacaklar listesi… :)
Belki fazlalıklardan kurtulduğumuzda bir hayli havalanırız, ne dersiniz?
Bu yazıda https://corporate-rebels.com/stop-make-work-more-fun/ ‘dan yararlanılmıştır.
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.