Dün akşam the HR communicators #18’i, Hacking HR iş birliği ile Dam İstanbul’da gerçekleştirdik!
Organizatörlüğünü Expertera ve Start IST’in üstlendiği geceye biz de the HR communicators takımı olarak destek olduk. Üç farklı oturumda İş Hayatına Anlam Katmak üzerine sohbet ettik.
Start-IST kurucusu Mine Dedekoca moderatörlüğünde, Purposeful Businesss kurucusu Özlem Erol ve BorusanLogistics HR & Strategic Transformation Asst. GM’si Tuğba Paşalı, ilk oturumu gerçekleştirdi. Son yirmi yılda değişen kuşaklar ile birlikte bugün iş dünyasına şirketlerin ve çalışanların nasıl baktığını tartıştık. Hızlı değişen ofis ortamlarını, giderek yaygınlaşan açık iletişim kültürünü Türkiye – Amerika karşılaştırması ile inceledik. Özellikle yeni kuşağın, çalıştıkları kurumların sosyal sorumluluk projelerine, toplumsal faydalarına odaklandığını, gerektiğinde bunu maddi beklentilerin de önüne koyduğunu tartıştık. Kurum değerlerini, kağıtta bırakmayıp hayata geçirenlerin günümüz dünyasında daha başarılı olacaklarını konuştuk.
Akşamın ikinci oturumunu 4C1H kurucusu Pınar Yarar ve Penti İK Direktörü Selim Arda Üçer gerçekleştirdi. Penti’nin Ritmik hikayesi üzerinden, perakende sektöründe çalışanların anlam arayışlarını inceledik. Penti’nin, çalışanını odağına alan işveren markası ve İK uygulamalarından örnekleri hep birlikte masaya yatırdık. Beyaz, mavi ve gri yaka olmak üzere çok farklı sosyo-ekonomik düzeylerde çalışana sahip olan Penti’de, tüm bu çalışanların anlam arayışlarına, isteklerine ve ihtiyaçlarına İK’nın doğru iletişimi ile nasıl yanıt verildiğini gözlemleme fırsatı bulduk.
Makers Türkiye kurucusu Ongun Tan ve Expertera kurucusu Alp Sezginsoy ile akşamın üçüncü ve son oturumunu izledik. Girişimciliğin haz veren ancak çok büyük çoğunlukla da engebeli, inişli çıkışlı yollarında anlam arayışını konuştuk. Yeni nesilin ve X kuşağının iş hayatındaki doyumu nerelerde bulduklarının karşılaştırmasını yaptık ve bugün birlikte çalışmak durumunda olan bu iki kuşağın nasıl orta nokta bulabileceği üzerinden fikirlerimizi tartıştık.
Uzun lafın kısası, Dam İstanbul’un İstiklal Caddesi’ne kuş bakışı bakan manzarası eşliğinde hem uzun zamandır görmediğimiz dostlarımızı gördük hem de her gün birlikte olduğumuz işlerimizdeki benzerliklerimizi, ‘mutluluk’ arayışlarımızı ve bu yaşamlarımızda nasıl anlamlar bulduğumuzu hep birlikte konuştuğumuz çok tatlı bir akşam geçirdik.
Gecenin organizatörlerine, konuşmacılarımız, Hacking HR’a ve tüm the HR communicators takımına çok teşekkür ederiz.
#19’da görüşmek üzere!
the 4C1H team
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
***
studio.4C1H
Arnavutköy Mahallesi Bakkal Sokak No:22 D:8 Beşiktaş / İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below.