Bir saate sığdırılmaya çalışılan üç saatlik gündemler, birbiriyle kesişmeyen fikirler ve sonunda “bunu sonra tekrar konuşalım” cümlesi... Çoğumuz bu döngüye aşinayız.
Doğru tekniklerle toplantılar, motivasyon azaltmaktan çıkıp tam bir "power-up" anına dönüşebilir. Nasıl mı? Dünyanın en ünlü ve başarıya ulaşmış isimlerinin bize ilham olmak adına paylaştığı stratejilere göz atarak!
"Asla iki pizzanın doyuramayacağı kadar büyük bir grupla toplantı yapmayın."
"Kreatif fikirler oturarak değil, hareket ederek gelir."
"Konu başlıklarını 5 dakikada tamamlayın. Daha fazlası gerekiyorsa yeni bir toplantı planlayın."
"Derin düşünmek için kendinize zaman yaratın."
"Dijital odaklı, yapılandırılmış toplantılar tasarlayın."
Toplantılar sadece konuşup dağılmak için değil, ekipleri bir araya getirip işleri uçurmak için var. Hadi, şimdi sıradaki toplantınızı "efsaneleştirme" zamanı! 🚀
Pelin Teksin
Content & Account Director
Bir saate sığdırılmaya çalışılan üç saatlik gündemler, birbiriyle kesişmeyen fikirler ve sonunda “bunu sonra tekrar konuşalım” cümlesi... Çoğumuz bu döngüye aşinayız.
Belirsizliğin giderek arttığı dönemlerde çalışanların motivasyonunu yüksek tutmak, şirketlerin güçlü kalabilmesi için olmazsa olmaz.
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.