Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Mesleğiniz ne olursa olsun bu engeller sinir bozucu ve zaman zaman da bunaltıcı olabilir. Yaratıcılığın önündeki engelini kaynağını bulmak onu aşmanıza yardımcı olacaktır. Gelin en yaygın engellere birlikte bakalım:
1. Başarısızlık Korkusu
Semptomlar
Genellikle kendinden şüphe duyma, mükemmeliyetçilik veya tereddüt olarak kendini gösterir. Fikirlerinizin yeterince iyi olmayacağından korkabilir veya başkalarının çalışmanızı nasıl değerlendireceği konusunda endişeye kapılabilirsiniz. Sonuçta da ya ertelersiniz ya başlamaktan tamamen kaçınırsınız.
Çözümler
2. İlham Eksikliği
Semptomlar
Sıkışmış veya esinlenememiş hissetmek yaygın bir yaratıcı engeldir. Boş bir sayfaya veya tuvale saatlerce bakabilir, yeni fikirler üretemeyebilirsiniz. Her zamanki ilham kaynakları artık o yaratıcı kıvılcımı ateşlemez ve sizi yarı yolda bırakır.
Nasıl Üstesinden Gelebilirsiniz?
3. Bunalma ve Tükenmişlik
Semptomlar
Çok fazla fikir, proje veya talep olduğunda, odaklanmak zorlaşabilir. Tükenmişlik genellikle zihinsel ve duygusal olarak tükenmiş hissettiğiniz, yaratıcı olmak için çok az enerji veya istek duyduğunuz bir durumdur.
Çözümler
Furkan Çolak
Stratejist & Copywriter
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.