Güçlü bir liderlik, aydınlık bir çalışma ortamı, güven kültürü ya da hepsi birden! Tüm bu saydıklarımız, çalışan bağlılığının en önemli faktörlerinden.
Bunların yanı sıra, İK alanında yeni bir proje geliştirirken çalışmalara ekiplerinizi dahil etmek, fikirlerine danışmak da içerideki heyecanı ve tutkuyu artıracağı için bağlılığa giden en iyi yöntemlerden biri.
Özetle, hem başarılı bir proje geliştirebilir, hem de çalışan bağlılığını artırarak bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.
İşte 5 maddede, yeni projelerin gelişimi esnasında, çalışan bağlılığını da artıracak yöntemler!
Yeni bir projenin başlangıcından sonuna kadar işlere dahil edilen ekipler başarılı bir çalışan deneyiminin ilk zincirini oluşturuyor. Kampanyalar, yeni ürün ya da hizmetler toplu bir şekilde duyurulmadan önce gelişim sürecinde içerideki ekiplerle ufak ufak paylaşılırsa, çalışanlar da bu projeyi daha fazla sahiplenecektir. Alacağınız geri bildirimler projeyi daha fazla besleyecektir. Projenin lansmanı esnasında, şirket içinde ufak bir etkinlik düzenlemek de motivasyon artırıcı kalemlerden olacaktır.
Odak grup ya da birebir görüşmeler ile, çıkaracağınız yeni ürün/hizmet hakkında çalışma arkadaşlarınızdan fikir, yorum ya da öneri istemekten çekinmeyin. Farklı bakış açıları projenizi zenginleştireceği gibi, şirket içinde projeye ve kuruma karşı aidiyeti ve coşkuyu da artıracaktır.
İç iletişim ile ilgili bir projeden sadece belirli kişi ve/veya kişilerin sorumlu olacağı fikri artık demode. Hedef kitlenizin gözlüklerini takmak ve onların fikirlerini almak için her departmandan bir Değer Elçisi belirleyin ve havayı kaynağına inerek koklayın.
Bu yeni proje ile hedeflediğiniz rakamsal sonuçları, şirketinizi / çalışma alanlarınızı getirmek istediğiniz daha iyi noktaları şeffaf bir şekilde paylaşın. Kendilerine olan samimi yaklaşımları gören ekip arkadaşlarınızın bağlılığı, bu hareketiniz ile olumlu yönde etkilenecektir.
Geliştirdiğiniz yeni ürünün/hizmetin lansmanını yaptıktan sonra, bunun yayılması için ekiplerinizle birlikte kollektif bir hareket başlatın. Örneğin: şirket içinde geri dönüşümle ilgili farkındalık hedefleyen bir proje geliştirdiyseniz, kağıt kullanımını bir ay içinde %10 azaltırsak, 20 fidan dikeceğiz gibi teşvik edici hareketler başlatın. Hem de şu aralar Kazdağları hepimizinken! Bu şekilde, çalışanlarınızın projeyi sahiplenmesine ve çalıştıkları kurumun gözlerinde daha itibarlı bir noktaya gelmesine yol açmış olursunuz.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: