Güçlü bir liderlik, aydınlık bir çalışma ortamı, güven kültürü ya da hepsi birden! Tüm bu saydıklarımız, çalışan bağlılığının en önemli faktörlerinden.
Bunların yanı sıra, İK alanında yeni bir proje geliştirirken çalışmalara ekiplerinizi dahil etmek, fikirlerine danışmak da içerideki heyecanı ve tutkuyu artıracağı için bağlılığa giden en iyi yöntemlerden biri.
Özetle, hem başarılı bir proje geliştirebilir, hem de çalışan bağlılığını artırarak bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.
İşte 5 maddede, yeni projelerin gelişimi esnasında, çalışan bağlılığını da artıracak yöntemler!
Yeni bir projenin başlangıcından sonuna kadar işlere dahil edilen ekipler başarılı bir çalışan deneyiminin ilk zincirini oluşturuyor. Kampanyalar, yeni ürün ya da hizmetler toplu bir şekilde duyurulmadan önce gelişim sürecinde içerideki ekiplerle ufak ufak paylaşılırsa, çalışanlar da bu projeyi daha fazla sahiplenecektir. Alacağınız geri bildirimler projeyi daha fazla besleyecektir. Projenin lansmanı esnasında, şirket içinde ufak bir etkinlik düzenlemek de motivasyon artırıcı kalemlerden olacaktır.
Odak grup ya da birebir görüşmeler ile, çıkaracağınız yeni ürün/hizmet hakkında çalışma arkadaşlarınızdan fikir, yorum ya da öneri istemekten çekinmeyin. Farklı bakış açıları projenizi zenginleştireceği gibi, şirket içinde projeye ve kuruma karşı aidiyeti ve coşkuyu da artıracaktır.
İç iletişim ile ilgili bir projeden sadece belirli kişi ve/veya kişilerin sorumlu olacağı fikri artık demode. Hedef kitlenizin gözlüklerini takmak ve onların fikirlerini almak için her departmandan bir Değer Elçisi belirleyin ve havayı kaynağına inerek koklayın.
Bu yeni proje ile hedeflediğiniz rakamsal sonuçları, şirketinizi / çalışma alanlarınızı getirmek istediğiniz daha iyi noktaları şeffaf bir şekilde paylaşın. Kendilerine olan samimi yaklaşımları gören ekip arkadaşlarınızın bağlılığı, bu hareketiniz ile olumlu yönde etkilenecektir.
Geliştirdiğiniz yeni ürünün/hizmetin lansmanını yaptıktan sonra, bunun yayılması için ekiplerinizle birlikte kollektif bir hareket başlatın. Örneğin: şirket içinde geri dönüşümle ilgili farkındalık hedefleyen bir proje geliştirdiyseniz, kağıt kullanımını bir ay içinde %10 azaltırsak, 20 fidan dikeceğiz gibi teşvik edici hareketler başlatın. Hem de şu aralar Kazdağları hepimizinken! Bu şekilde, çalışanlarınızın projeyi sahiplenmesine ve çalıştıkları kurumun gözlerinde daha itibarlı bir noktaya gelmesine yol açmış olursunuz.
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
“Acemi zihni” anlamına gelen Shoshin, bir konuya bilgi ve deneyimle ilişkili ön yargılar, kabuller ve alışkanlıklardan sıyrılarak, ilk defa görüyormuş gibi yaklaşmayı ifade eder.
Boston Consulting Group’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, dünyadaki çalışanların nerdeyse yarısı kariyerlerinin bir döneminde tükenmişlikle karşılaşmış. Çalışanları büyük oranda bu durumdan koruyan ise kapsayıcılık. Şirketinde değer gören, saygı duyu
Yirminci yüzyıl sinemasının dev ismi Orson Welles, bugün hala yaratıcılığın ve yeniliğin sembolü olmaya devam ediyor.
İş dünyasında sıkça "doğru iletişim kurmak" gerektiğinden bahsediyoruz. Problemlerimizi doğru anlatmak, daha iyi sunumlar yapmak, fikirlerimizi daha net bir şekilde ifade etmenin yöntemlerini araştırıyoruz.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.