İster bir bebeğiniz olsun ister ergen çocuğunuza ödevlerini yaptırmaya çalışıyor olun, ebeveynlik, mevcut işinizden çok daha zor ve asla vazgeçemeyeceğiniz bir sorumluluktur.
Neyse ki uzaktan çalışmak çalışan ebeveynlere büyük faydalar sağladı. Ofise gidip gelmeden, ebeveynler sorumluluklarını yerine getirebilmek için evde daha fazla zaman geçirebilmeye başladılar.
Ancak evden çalışmak ve ebeveynlik de yepyeni zorlukları beraberinde getirdi. Her şey aynı alanda gerçekleştiği için iş-yaşam-ev dengesini nasıl yönetebilirsiniz?
İşte burada şirketler devreye giriyor. Değişen iş düzeninde uzaktan çalışan ebeveynlerin sorumluluklarını dengelemelerine yardımcı olmak için, şirketler kollarını sıvadı!
Günümüzde şirketler daha aile merkezli hale geldikçe daha iyi bir iş-yaşam dengesi sunarak uzaktan çalışma sırasında çalışan ebeveynlere öncelik sağlıyor. Şirketler, kurum kültürlerini daha anlayışlı ve empati bazlı bir modele evrimleştirdiler. Ücretli izinlerden sağlık deneyimlerine kadar, çalışan ebeveynlere bir destek sistemi sunmak, adil çalışan deneyimi için büyük önem taşıyor.
Dışarıdan veya şirket içinde kurulan bir sistem ile çalışanların iş-yaşam ve esenlik konularında bilinçlenmeleri sağlanıyor ve kişiler haklarının daha çok farkında olarak kariyerlerine devam ediyorlar. Bu temel haklar aslında başlangıçta iş yerleri için büyük avantaj sağlıyor; çalışanın iş-yaşam dengesini sabitlemesi ve esenliğinin artması günün sonunda iş verene büyük kazanç sağlıyor çünkü çalışan deneyiminde, mutlu ve iş yerinden tatmin olan bir çalışan her zaman şirketine faydalı işler sunuyor.
İş-yaşam dengesi desteğinde yan hakların iyileştirilmesi, ücretli izinlerin artırılması, çalışana ve birinci dereceden yakınlarına ücretsiz sağlık hizmetleri sunulması, çocuk bakım desteği, çalışan ebeveynlere psikolojik destek sistemi kurulması, çalışanın ailesini de kapsayan online etkinlikler düzenlenmesi önde gelen konulardan.
Sonuç olarak; yine her şey değişen dünyaya ayak uydurabilmek ile bağlanıyor. Bu düzende öncü olan her kuruluş çalışanları ile daha sağlıklı yol alıyor ve gelişiyor.
Hazal Gaygusuz
Content & Account Manager
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
“Acemi zihni” anlamına gelen Shoshin, bir konuya bilgi ve deneyimle ilişkili ön yargılar, kabuller ve alışkanlıklardan sıyrılarak, ilk defa görüyormuş gibi yaklaşmayı ifade eder.
Boston Consulting Group’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, dünyadaki çalışanların nerdeyse yarısı kariyerlerinin bir döneminde tükenmişlikle karşılaşmış. Çalışanları büyük oranda bu durumdan koruyan ise kapsayıcılık. Şirketinde değer gören, saygı duyu
Yirminci yüzyıl sinemasının dev ismi Orson Welles, bugün hala yaratıcılığın ve yeniliğin sembolü olmaya devam ediyor.
İş dünyasında sıkça "doğru iletişim kurmak" gerektiğinden bahsediyoruz. Problemlerimizi doğru anlatmak, daha iyi sunumlar yapmak, fikirlerimizi daha net bir şekilde ifade etmenin yöntemlerini araştırıyoruz.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.