İster bir bebeğiniz olsun ister ergen çocuğunuza ödevlerini yaptırmaya çalışıyor olun, ebeveynlik, mevcut işinizden çok daha zor ve asla vazgeçemeyeceğiniz bir sorumluluktur.
Neyse ki uzaktan çalışmak çalışan ebeveynlere büyük faydalar sağladı. Ofise gidip gelmeden, ebeveynler sorumluluklarını yerine getirebilmek için evde daha fazla zaman geçirebilmeye başladılar.
Ancak evden çalışmak ve ebeveynlik de yepyeni zorlukları beraberinde getirdi. Her şey aynı alanda gerçekleştiği için iş-yaşam-ev dengesini nasıl yönetebilirsiniz?
İşte burada şirketler devreye giriyor. Değişen iş düzeninde uzaktan çalışan ebeveynlerin sorumluluklarını dengelemelerine yardımcı olmak için, şirketler kollarını sıvadı!
Günümüzde şirketler daha aile merkezli hale geldikçe daha iyi bir iş-yaşam dengesi sunarak uzaktan çalışma sırasında çalışan ebeveynlere öncelik sağlıyor. Şirketler, kurum kültürlerini daha anlayışlı ve empati bazlı bir modele evrimleştirdiler. Ücretli izinlerden sağlık deneyimlerine kadar, çalışan ebeveynlere bir destek sistemi sunmak, adil çalışan deneyimi için büyük önem taşıyor.
Dışarıdan veya şirket içinde kurulan bir sistem ile çalışanların iş-yaşam ve esenlik konularında bilinçlenmeleri sağlanıyor ve kişiler haklarının daha çok farkında olarak kariyerlerine devam ediyorlar. Bu temel haklar aslında başlangıçta iş yerleri için büyük avantaj sağlıyor; çalışanın iş-yaşam dengesini sabitlemesi ve esenliğinin artması günün sonunda iş verene büyük kazanç sağlıyor çünkü çalışan deneyiminde, mutlu ve iş yerinden tatmin olan bir çalışan her zaman şirketine faydalı işler sunuyor.
İş-yaşam dengesi desteğinde yan hakların iyileştirilmesi, ücretli izinlerin artırılması, çalışana ve birinci dereceden yakınlarına ücretsiz sağlık hizmetleri sunulması, çocuk bakım desteği, çalışan ebeveynlere psikolojik destek sistemi kurulması, çalışanın ailesini de kapsayan online etkinlikler düzenlenmesi önde gelen konulardan.
Sonuç olarak; yine her şey değişen dünyaya ayak uydurabilmek ile bağlanıyor. Bu düzende öncü olan her kuruluş çalışanları ile daha sağlıklı yol alıyor ve gelişiyor.
Hazal Gaygusuz
Content & Account Manager
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: