Yürüyüş görünüşte sıradan bir aktivite ama bazı bilimsel çalışmalar yürümenin yaratıcılığın önündeki bariyerleri ortadan kaldırabileceğini gösteriyor. Stanford Üniversite'sinde yapılan bir araştırma, yürümenin yaratıcı faaliyeti %60'a kadar artırabildiğini ortaya koyuyor.
Peki yürüyüşü yaratıcılık için bu kadar güçlü bir katalizör yapan nedir? Bir hipoteze göre yürüyüş, ıraksak düşünceyi, yani bir soruna birden fazla çözüm üretme becerisini geliştiriyor. Zihnimiz değişen manzara karşısında uyanık kalmaya zorlandığından yeni ve beklenmedik düşünceler ortaya çıkıp birbirleriyle çok çeşitli bağlantılar kuruyor. Ek olarak yürüme eylemi beyne giden kan akışını artırarak bilişsel işlev için hayati önem taşıyan oksijeni ve diğer besinleri sağlıyor.
Yürüme ve yaratıcılık arasındaki bu simbiyotik ilişki disiplinleri aşarak yazarlar, bilim insanları ve sanatçılar arasında yankı buluyor. Bir ayağını diğerinin önüne koymak diye tarif edilebilecek bu basit eylem, çığır açan fikirlerin filizlenmesine yardımcı oluyor. Zihinsel bir çıkmaza girdiğinde kendinizi sokaklara vurmayı deneyin. Hangi köşede nasıl bir ilhamın sizi beklediğini kim bilir?
Furkan Çolak
Stratejist & Copywriter
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: