Picasso’nun ünlü hikayesini bilirsiniz:
Picasso bir restoranda otururken bir adam onu tanır ve yanına gelerek uzattığı peçeteye bir şeyler çizmesini rica eder. Picasso adamı kırmaz ve cebinden çıkardığı kurşun kalemiyle kara kalem bir çizim yapar. Birkaç çizgiyle tam bir Picasso eseri olan bir keçi ortaya çıkar. Picasso peçeteyi adama gösterir, adam gülümser. Peçeteyi almak üzere uzandığında Picasso elini geri çeker ve “ücreti bin dolar” der. Adam çok para istediğini vurgulayarak “Ama 5 dakikada çizdiniz. Bunun için bin dolar mı istiyorsunuz!” diye tepki gösterir.
Picasso’nun cevabı ise, “sadece 5 dakika değil, 40 yıl artı 5 dakika...” olur.
Eminim pek çok uzman bu durumla karşılaşıyordur.
Picasso’nun bu hikayede bize hatırlattığı tecrübenin, emeğin ve çalışmanın ne kadar değerli olduğu ve tabii bunlara harcanan zamanın da.
Uzmanlık alanlarımız için harcadığımız zamanlar bize bazen başarı bazen başarısızlık hikayesi ama çokça tecrübe ve verilen emeğin sonunda da güvenilirlik, prestij başlıklarında geri dönüyor.
Bu anlamda hem kendi değerimizi hem birlikte çalıştığımız takımların, iş ortaklarımızın değerini bilmemiz bu gözle görmemiz çok önemli.
Aslı İlmez
Partner & İş Geliştirme ve Müşteri İlişkileri Direktörü
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.