Bu yılın başında Kurumsal Nezaket konulu bir yazı yazmış, tüm partilerle iletişimin saygı, empati ve nezaket çerçevesinde yapılması gerektiğine vurgu yapmıştım. Bu hafta Linkedin’de gözüme Daniel Abrahams’ın bir paylaşımı çarptı ve yine kurumsal nezaket konseptini aklıma getirdi. Abrahams, paylaşımında daha pozitif bir çalışma ortamı yaratmak için kullanabileceğimiz ifadeleri paylaşmış.
Biz de kendi dilimizde ve kültümüze uygun sözleri paylaşalım. Bunlar hem yöneticisi olduğumuz ekiplere hem de eş düzeydeki ekip arkadaşlarımızla paylaşılabilir.
Ne dersiniz? Eklemeleriniz olur mu?
Anlamlı bir kültür inşası için dilimize önem vermek önemli.
Çünkü biliyoruz ki dil düşünceleri, düşünceler de davranışları şekillendirir.
Partner & İş Geliştirme – Müşteri İlişkileri Direktörü
Aslı İlmez Yılmaz
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: